Siirry sisältöön
Kartta

10 vuotta sitten Tampereelle muuttaneelle Laurille kaupunki on koti, jossa hän on saanut kasvaa sellaiseksi kuin hän tänä päivänä on. Tampere on myös alusta luoda uraa muodin parissa. Inspiraation lähteiksi Lauri listaa esimerkiksi punatiiliarkkitehtuurin ja kaupungin keskellä pauhaavan kosken, mutta samalla myös läheisen luonnon ja järvet.

1. Pispala Clothing Aleksis Kiven kadulla

Taiteen ja muodin välimaastossa kulkevan Pispala Clothingin mallistojen kuosit tulevat vaihtuvilta kuvataiteilijoilta. Suunnittelen kuosien ympärille printit ja tuotteet yhdessä yrityksen luovan johtajan kanssa. Aleksis Kiven kadulta löytyvät Pispala Clothingin kivijalkakauppa on listani ensimmäinen vinkki. Kauppamme on kokonainen taideteos. Liikkeessä voi ihastua vaatteiden lisäksi vaihtuviin taidenäyttelyihin, juoda kupin kahvia tai fiilistellä hyvää musiikkia. Järjestämme kaupassa aika ajoin myös livekeikkoja!

2. Beer Shop & Bar Kuja

Ratinankujalla sijaitseva Beer Shop & Bar Kuja on mulle kuin toinen koti. Kujassa ihmisen on hyvä olla – nautin Kujassa joskus oluen, juon kahvin tai syön vaikka toastin. Käyn Kujassa myös DJ:nä soittamassa levyjä tai vetämässä bingoa.

3. Kaupin metsä

Kaupin metsä on mulle tärkeä paikka ja siellä kiehtoo etenkin urbaanin kaupungin ja metsän yhdistelmä. Ratikan ja bussin lisäksi kävellenkin keskustasta Kauppiin menee vain parikymmentä minuuttia – olet ihan hetkessä metsän siimeksessä hiihtämässä tai juoksemassa. Käyn Kaupin alueella myös kävelemässä luontopolulla, keräämässä sieniä ja fanittamassa pesäpalloa.

4. Rajaportin sauna

Käyn aika ajoin saunomassa yleisissä saunoissa. Tampereen Rajaportin sauna on mielestäni hienoin sauna koko Suomessa.

5. Vintage Garden sekä muut vintage- ja second hand -kaupat

Tampereella kivijalkaliikkeet voivat edelleen hyvin. Kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden pitäisikin vierailla erilaisissa liikkeissä, kahviloissa ja ravintoloissa, jotta kaupunkikuva säilyy elämyksellisenä. Nostan vinkkilistalle mukaan Tampereen lukuisat vintage- ja second hand -kaupat. Erityisesti pidän Tammelan Vintage Gardenista: ”Vintage Gardenissa aistii sen tunnelman, mitä Tampere mun mielestä parhaimmillaan on. Sinne on helppo mennä sisään, olla oma itsensä ja nauttia tunnelmasta, sillä Leena hymyilee aina ja on valmis auttamaan.”

Kuva: Liisa Mäkinen