Siirry sisältöön
Kartta

 

Valitse vastuullisemmin -palvelun perustana on Tampereelle räätälöity kriteeristö, joka on kehitetty yhteistyössä ajatushautomo Demos Helsingin sekä paikallisten asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa. Palvelun kriteeristö on räätälöity jokaisen palveluluokan mukaisesti täytettäväksi. Kriteeristön osatekijöinä ovat muun muassa energia, ruoka ja tarjoilu ja sosiaalinen kestävyys.

Tampereen tavoitteena on kasvaa kestävästi ja olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Valitse vastuullisemmin -palvelu kannustaa toimijoita kestävämpiin toimiin, sekä auttaa tekemään kestävää kehitystä tukevia valintoja Tampereella.

Täyttämällä minimimäärän palveluluokalle nimetyistä kriteereistä, toimija pääsee mukaan Valitse vastuullisemmin -palveluun ja erottuu Visit Tampereen nettisivuilla punaisella sydänmerkillä. Toimija saa sydänmerkin myös omaan käyttöönsä.

Haluatko olla mukana rakentamassa kestävämpää Tamperetta?
Liity mukaan palveluun tästä!

Kriteerit

Käyntikohteet

Kestävä käyntikohde kiinnittää huomiota energiankulutukseen ja jätteen vähentämiseen. Myös tarjoilut ja saavutettavuus ratkaisevat.
Kriteerit

Liikkeet

Kierrätysmateriaalien käyttö ja käytettyjen tuotteiden tarjoaminen ovat keinoja pienentää hiilijalanjälkeä. Kestävä tuotantoketju huomioi tuotteen elinkaaren alusta loppuun.
Kriteerit

Majoitus

Energian- ja vedenkulutuksen huomioimisen lisäksi kestävään majoitustoimintaan kuuluu kasvispainotteinen ruoka ja ympäristömerkittyjen tuotteiden suosiminen.
Kriteerit

Ravintolat, kahvilat ja baarit

Ravintola-alalla hiilijalanjälkeen vaikuttavat tarjoaman kasvispitoisuus ja ruokahävikin pienentäminen. Myös lähiruoka ja pakkausjätteen vähentäminen tukevat kestävää kehitystä.
Kriteerit

Tapahtumat

Kestävä tapahtuma on esteetön ja saavutettava. Ympäristöystävällisyys huomioidaan kierrätyksessä ja energiansäästössä sekä kannustamalla vieraita käyttämään julkisia kulkunevoja.
Kriteerit

Tapahtumatilat

Energiankulutus, uusiutuvan energian suosiminen ja vastuullisuuden huomioiminen tarjoiluissa ja materiaaleissa ovat tapahtumatilojen kestävyydessä avainasemassa.