Siirry sisältöön

Konkreettista apua digitaalisuuden
kehittämiseen

Visit Finland DataHub

Visit Finland DataHub on kansallinen matkailutiedon varasto. Se on aktiivinen tietokanta, johon suomalaiset matkailualan yritykset voivat tallentaa tiedot yrityksensä tarjoamista tuotteista ja palveluista. Tiedot pääsee syöttämään rekisteröitymisen jälkeen ja niitä pääsee myös päivittämään itse.

Pirkanmaalaisten matkailuyritysten toivotaan lisäävän tuotetietonsa maksuttomaan Visit Finland DataHubiin mahdollisimman pian.

Visittampere.fi -sivusto uudistui. Uudistuksen jälkeen yritysten tiedot siirtyvät visittampere.fi – sivustolle suoraan DataHubin tietokannasta ja aiemmin käytössä olleet yritysten kohdekortit poistuivat. Mikäli kaipaat apua oman tuotekorttisi lisäämiseen voit olla yhteydessä Turo Leppäseen.

Digitaalisen tuotteistamisen käsikirja

Tuotteistamisen käsikirja on tarkoitettu kaikille Tampereen seudun matkailuyrittäjille, jotka tavoittelevat matkailutuotteiden digitaalisen ostettavuuden edistämistä. Käsikirja sisältää vinkkejä tuotekehitykseen ja infoa myynnin kehittämiseen matkailijan digitaalisella asiakaspolulla. Käsikirja tehtiin osana Digitaalisen asiakaspolun kehittäminen Tampereen seudun matkailuun – Digitrack -hanketta, jonka tavoitteena oli kehittää digitaalisesti ostettavia matkailutuotteita erityisesti Tampereen seudun kansainvälisille kongressi- ja tapahtumavieraille. Nämä tuotteet palvelevat kuitenkin myös muita matkailijoita. Käsikirja sopii sekä kotimaisille että kansainvälisille matkailijoille suunnattujen tuotteiden kehitykseen ja myyntitoimenpiteiden toteuttamiseen.

 

Linkki käsikirjaan

 

Digivalmiuskysely

Testaa digitaalisten valmiuksiesi taso yhdessä Visit Finlandin kanssa tuottamamme digivalmiuskyselyn avulla. Vastattuasi saat samoin tein tiedon tasostasi sekä omista valmiuksistasi ja eri mahdollisuuksista niiden kehittämiseen. Siirry kyselyyn tästä.

Matkailuyrityksen digiloikan abc

Matkailuyrityksen digiloikan perusteet otat haltuun Visit Finlandin verkko-oppimiskokonaisuudessa. Kokonaisuus koostuu kymmenestä askeleesta, joiden avulla yritys voi hoitaa digitaalisuuden perusteet kuntoon. Koulutus sisältää oppeja aina omien verkkosivun löydettävyydestä analytiikkaan ja online-myynnin kehittämisestä sosiaalisen median hyödyntämiseen.

https://matkailuyrityksen-digiloikan-abc.in.howspace.com/

Turo Leppänen

Projektipäällikkö

Vastaan Visit Finlandin DataHub-tietokannan kuratoinnista ja tietojen hyödyntämisestä nettisivuillamme. Tähän liittyen toimin myös Visit Tampereen edustajana Lakeland Finland -hankkeessa, jossa tavoitteena on mm. luoda yhteinen myyntikanava Lakeland-alueen kansainväliset kriteerit täyttäville kärkituotteille ja matkailusisällöille. Lisäksi työskentelen Visit Tampereen tietopalvelujen parissa.

Anna-Krista Sorvoja

Kehitysjohtaja

Vastaan alueen matkailuekosysteemin kehittämisestä erityisesti digitalisaation, datan hyödyntämisen ja tiedolla johtamisen kautta.