Siirry sisältöön
Kartta

Veden äärellä

Ratinan suvannossa ja Laukontorin liepeillä riittää kesäaikaan kuhinaa ja mahdollisuuksia ruokailuun järvimaisemassa. Laukontorilla sijaitsee Saunaravintola Kuuma, jossa pääsee nauttimaan pehmeiden löylyjen lisäksi loistavista drinkeistä ja Pohjoismaisen keittiön herkuista paikallisella twistillä.

Jos ei ole nälkä, mutta sitäkin suurempi jano, löytyy Ratinasta siihenkin onneksi helpotusta! Ratinan stadionin puolella suvantoa kelluttelee ravintolalaiva Keisari sekä kesäravintola Laituri. Legendaarinen Suvi-laiva palvelee janoisia Laukontorin puolella ja on monille paikallisille perinteisin paikka kesän terassikauden avaukselle.

Veden äärelle pääsee kesäisin Ratinan rannassa myös Ravintola Rantaan, jonka terassilla tarjoillaan rentoa evästä tacojen, salaattien ja burgereiden muodossa.

Tammerkosken äärellä, Patosillan ja Satakunnan sillan kainalossa sijaitseva Dam Bar tarjoaa elämyksiä maistuvan ruoan, maittavien juomien, DJ:n ja live-esiintyjien voimin.

Muista myös nämä

Paapan Kapakka on legendaarinen jazzpubi Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien kulmassa. Kesällä pubin edustan valtaa vilkas terassi, josta näkee suoraan pääkadun vilinään sekä kosken partaalle.

Tullikamarin aukiolla sijaitseva Bar Passionin kesäterassi on hulppean kokoinen ja varsin aurinkoinen. Paikka tarjoaa kylmien ja kuumien juomien lisäksi trendikästä musiikkia, laajan valikoiman erilaisia seurapelejä ja valikoidusti eri urheilutapahtumia valkokankaalta ja tv-ruuduista. Naapurissa sijaitseva Ravintola Telakka on vuonna 1996 perustetun kulttuuritalo Telakan sydän. Vanhan varastorakennuksen persoonallinen miljöö ja aurinkoinen terassi tarjoilevat lounasta ja à la carte annoksia, sekä elävää musiikkia.

Rillinki on kaupunkilaisten keidas Hämeenpuistossa. Tarjolla on vaihtuvia katuruoan klassikoita paikallisista perinneherkuista kansainvälisiin tuttavuuksiin. Juomavalikoimassa pääroolissa ovat laatuviinit sekä mainiot, runsaslukuiset oluet.

Kesäkuussa Keskustorille avautuu Kesäterassi, jossa pääset nauttimaan herkullisia ruokia ja virkistäviä juomia. Terassilla näytetään myös urheilua jättimäisiltä screeneiltä.

Laivalla herkkujen äärelle 

Tampereen seudulla järvien rannoilla on ihania ravintoloita, joihin pääset laivalla. Nauti ensin kesäsäästä laineilla ja sitten maittava ateria. Ruovedellä luonnonkauniin Muroleen kanavan kupeessa sijaitsevan Muroleen Kesäkahvilan tarjonnasta löydät kesäisten herkkujen lisäksi keikkoja. Pimeensalmen Telakalla Ylöjärvellä pääset nauttimaan hyvän ruuan lisäksi kesäviikonloppuisin livemusiikista. Näsijärvellä Maisansalossa sijaitsee koko perheen iloinen ja raikas Country Bistro Maisa, jonka keittiö tarjoaa sesongin parhaista raaka-aineista raikkaita kesän makuja.