Siirry sisältöön
Kartta

Visit Finland on jakanut Suomen neljään suuralueeseen: Helsingin seutuun, Lappiin, Järvi-Suomeen sekä rannikon ja saariston alueeseen. Tampere sijoittuu näistä Järvi-Suomeen yhdessä muun muassa Lahden, Hämeenlinnan ja Jyväskylän kanssa. Alue ulottuu aina Pohjois-Karjalaan saakka.

Kansainvälisesti Järvi-Suomea brändätään Suomen Lakelandina, jossa ei tunneta perinteisiä maakunta- tai kuntarajoja. Uutena avauksena viisi Järvi-Suomen maakuntaa ovat nyt yhdessä lanseeranneet visitlakelandfinland.com -verkkosivuston, jolla tavoitellaan lisää kansainvälisiä matkailijoita alueelle. Sivusto esittelee tarjontaa Lahti Regionin, Visit Hämeen, Visit Tampereen, Visit Jyväskylä Regionin ja Visit Karelian alueilta.

Kansainvälisessä matkailussa Suomi on kiinnostava, mutta vielä pieni kohde

Suomi ja erityisesti Järvi-Suomen alue kiinnostaa yhä enemmän maailmalla, mutta tiedot alueen matkailutarjonnasta ovat olleet ripoteltuina usean maakunnallisen toimijan matkailusivuille. Nyt rakennettu yhteinen verkkosivu esittelee matkailuyrittäjien tarjontaa kootusti ja tarjoaa helpon ostoväylän matkailijoille.

Lakeland Finland – alueiden välinen verkostoyhteistyö on alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman (AKKE) rahoittama hanke. Hankkeen aikana 1.10.2021-30.9.2023 Suomen matkailutuotteille tarkoitettuun yhteiseen DataHub tietokantaan on perustettu viiden maakunnan alueelle useita satoja matkailutuotteita. Hanke on lisännyt organisaatioiden digitaalista osaamista ja kyvykkyyttä sekä vahvistanut yli maakunnallista yhteistyötä.

Lisätietoja

Turo Leppänen

Projektipäällikkö

Toimin projektipäällikkönä Visit Tampereen toteuttamassa saunaelämysalan kehittämishankkeessa. Lisäksi vastaan Visit Finlandin DataHub-tietokannan kuratoinnista sekä tietojen hyödyntämisestä nettisivuillamme ja työskentelen myös Visit Tampereen digi- ja tietopalvelujen parissa.