Siirry sisältöön

Huom. Tarkistathan aukioloaikatiedot vielä yritysten omilta sivuilta. Vierailethan kohteissa terveysturvallisesti ja vastuullisesti huomioiden Pirkanmaan koronavirusta koskevat suositukset

Saunomisen terveysvaikutuksista tiedetäänkin jo, mutta jäisessä vedessä pulahtamisellakin on omat myönteiset seuraamuksensa. Sen lisäksi että avantouinti kiihdyttää verenkiertoa ja aiheuttaa euforisen tunteen, on säännöllisen pulahtamisen todettu kohentavan mielialaa ja vähentävän masentuneisuutta sekä väsymystä. Ihan heti ei tule mieleen virkistävämpää aktiviteettia!

 

Tampereella pääsee hyytävään veteen useammassakin paikassa, ihan keskustasta ja hieman kauempaa. Uusin talviuintipaikka on Laukontorin laidalle noussut Saunaravintola Kuuma, jonka pulahdusallas ja lämmitetty terassi kutsuvat saunojia viihtymään talvellakin. Mältinrannasta pääsee myös talvella järveen, mutta saunaa paikan päällä ei ole. Mikäli mielit saunaan lämmittelemään avantouinnin ohessa, hieman pidemmällä keskustasta löytyvät siihen Rauhaniemi ja Kaupinoja, sekä vielä vähän pidemmällä Lentävänniemestä löytyy Suomensaaren sauna, Kaukajärveltä Kaukajärven sauna sekä Hervannasta Suolijärven sauna. Lisäksi Tohlopin Uimaseura avasi Tohlopin talviuintipaikan ja uimakopin läheisyyteen tynnyrisaunan. Tynnyrisaunaan mahtuu kerralla yli 15 henkilöä ja lämmitetty uimakoppi on myös saunojien käytössä.

 

Mältinrannan pulahduspaikan lisäksi ilman saunan lämmittävää turvaa pääsevät karaistuneemmat avantouimarit veteen myös Kaukajärven Riihiniemen rannassa ja Peltolammin uimarannalla.