Siirry sisältöön
Kartta

Saunomisen terveysvaikutuksista tiedetäänkin jo, mutta jäisessä vedessä pulahtamisellakin on omat myönteiset seuraamuksensa. Sen lisäksi että avantouinti kiihdyttää verenkiertoa ja aiheuttaa euforisen tunteen, on säännöllisen pulahtamisen todettu kohentavan mielialaa ja vähentävän masentuneisuutta sekä väsymystä. Ihan heti ei tule mieleen virkistävämpää aktiviteettia!

Tampereella pääsee hyytävään veteen useammassakin paikassa, ihan keskustasta ja hieman kauempaa. Laukontorin laidalla Saunaravintola Kuuman pulahdusallas ja lämmitetty terassi kutsuvat saunojia viihtymään talvellakin. Mältinrannasta pääsee myös talvella uimaan, mutta saunaa paikan päällä ei ole. Mältinrannan pulahduspaikan lisäksi ilman saunan lämmittävää turvaa pääsevät karaistuneemmat avantouimarit veteen myös Kaukajärven Riihiniemen rannassa.

Mikäli mielit saunaan lämmittelemään avantouinnin ohessa, hieman pidemmällä keskustasta löytyvät siihen Rauhaniemi ja Kaupinoja, sekä vielä vähän pidemmällä Lentävänniemestä löytyy Suomensaaren sauna, Kaukajärveltä Kaukajärven sauna sekä Hervannasta Suolijärven sauna. Lisäksi Tohlopin talviuintipaikalta löytyy tynnyrisauna. Tynnyrisaunaan mahtuu kerralla yli 15 henkilöä ja lämmitetty uimakoppi on myös saunojien käytössä. 

Avantoon pääse pulahtamaan myös Tampereen seudulla esimerkiksi Serlachius museoiden Taidesaunassa Mäntässä sekä upouudessa Pereensaaren saunassa Pirkkalassa. Tästä artikkelista löydät parhaat yleiset saunat Tampereen ympäristöstä.