Siirry sisältöön
Kartta

Lenin-museo on idänpolitiikan museo, joka johdattaa kävijät aikamatkalle historian merkittäviin käännekohtiin: Venäjän vallankumoukseen, Neuvostoliiton perustamiseen, Suomen itsenäistymiseen, toiseen maailmansotaan, kylmän sodan vuosiin sekä neuvostomaan hajoamiseen. Museo nostaa esille poliittiset tapahtumat ja talouden kysymykset molemmin puolin rajaa. Museon ajallinen kaari ulottuu Venäjän keisarikunnan viimeisistä henkäyksistä aina autoritaariseen nyky-Venäjään sekä EU- ja Nato-Suomeen asti.

Lenin-museo on yhtä aikaa vakava ja viihdyttävä. Neuvostovitsien jukebox naurattaa, Leninin ja Stalinin näköisnuket hätkähdyttävät, Stalinin kauden vankileiripienoismalli pysäyttää, eikä museo unohda myöskään toisinajattelijoiden kohtaloa.

Lenin-museo sijaitsee Hämeenpuistossa Tampereen työväentalon salissa, jossa Lenin ja Stalin tapasivat toisensa ensimmäisen kerran vuonna 1905. Kulttikohteeksi noussut museo on vetänyt puoleensa matkailijoita ympäri maailman. Museovierailun yhteydessä kannattaa tutustua myös Lenin-museon mainioon museokauppaan. Museokaupan valikoimissa on paljon ainutlaatuisia tuotteita, joita ei muualta saa.

Lenin-museo on osa suomalaista Työväenmuseo Werstasta. Lenin-museo on demokratian ja ihmisoikeuksien puolella ja tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Lenin-museon suomenkieliset yleisöopastukset kesällä joka päivä 1.6-31.8. klo 13. Englanninkieliset opastukset 1.7.-28.8. keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 16. Opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan.

Lenin-museo on kesäkaudella 1.6.-31.8. avoinna joka päivä klo 11-18 (suljettu ma 17.6. ja pe-su 21.-23.6.).

Museo on viimeistä päivää avoinna 3.11.2024, jonka jälkeen näyttelyt puretaan. Samassa tilassa avataan 15.2.2025 uusi Idänsuhteiden museo Nootti.

Lisätiedot: www.lenin.fi

 

Artikkeli toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lenin-museon kanssa.