Siirry sisältöön
Kartta

Pizzeria Luca

Vuonna 2018 Pohjois-Euroopan parhaaksi ja vuosina 2020 ja 2021 Suomen parhaaksi pizzeriaksi valittu Pizzeria Luca tarjoaa autenttisia napolilaistyylisiä pizzoja Frenckelin historiallisessa miljöössä. Lucan pizzataikina valmistetaan huolellisesti ja sen annetaan kohota 72 tuntia, mikä takaa pizzapohjan täydellisen rakenteen ja maun. Taikina paistetaan nopeasti noin 400-asteisessa uunissa, mikä luo rapean ja herkullisen lopputuloksen. Pizzojen lisäksi Lucan ruokalistalta löytyy myös maukasta pastaa ja laaja valikoima erilaisia antipastoja, jotka täydentävät italialaista makuelämystä.

Sitko Pizza & Bar

Näsilinnankadulla sijaitseva Sitko Pizza & Bar on tunnettu talon omasta hapanjuuripohjasta, joka tekee pizzoista erityisen maukkaita. Sitkon ruokalista on tarkkaan harkittu ja keskittyy olennaiseen, tarjoten monipuolisia pizzoja laidasta laitaan. Oli mieltymyksesi sitten klassisessa Margheritassa tai rohkeammassa makuyhdistelmässä, Sitko tarjoaa vaihtoehdon jokaiseen makuun.

Pizzeria Napoli

Tampereen vanhin ja kulttimaineeseenkin noussut Pizzeria Napoli Aleksanterinkadulla on toiminut jo vuosikymmeniä. Se tarjoaa laajan, sadan pizzan listan, josta jokainen löytää varmasti mieleisensä vaihtoehdon. Napoli tunnetaan perinteisten pizzojen lisäksi myös herkullisista pannupizzoistaan, ja ruokalistalta löytyy myös pastaa ja salaatteja. Pizzeria Napoli ei ota vastaan pöytävarauksia viikonloppuisin, joten mahdolliseen lyhyeen jonotteluun ovella kannattaa varautua.

Ravintola Pulcinella

Ravintola Pulcinella tarjoaa aitoa italialaista tunnelmaa Tampereen Kyttälässä. Pulcinella paistaa pizzansa perinteisessä kivipizzauunissa, mikä antaa pizzalle autenttisen maun ja rakenteen. Pizzojen lisäksi Pulcinellan ruokalistalta löytyy laaja valikoima italialaisia herkkuja, kuten pastaa, risottoa, sekä meheviä liha- ja kalaruokia.

Ravintola Don Franco

Tuomikirkonkadulla sijaitseva Ravintola Don Franco on rento ruoka- ja seurusteluravintola, josta saa alkuperäiseen napolilaiseen tapaan paistettua pizzaa ja muita italialaisia herkkuja. Don Franco panostaa myös juomavalikoimaansa, johon kuuluu kattava valikoima viinejä ja oluita sekä esimerkiksi italialaisia grappoja ja cocktaileja.

Pizzeria Basiliko

Pinninkadulla sijaitseva Pizzeria Basilikon erikoisuutena on vähemmän tunnettu roomalaistyylinen pizza, joka erottuu edukseen. Roomalaistyylinen pizza eroaa perinteisestä napolilaisesta pizzasta erityisesti pohjan koostumuksen ja valmistusmenetelmän osalta. Basilikon pizzat ovat käsintehtyjä alusta loppuun asti, mikä takaa niiden korkean laadun ja maun.

Il Posto Trattoria

Hervannassa ja Lielahdessa sijaitseva Il Posto Trattoria on todellinen aarre napolilaisen pizzan ystäville. Ravintola valmistaa pizzataikinansa yksinkertaisella reseptillä, jossa on käytetty vain vettä, jauhoja, suolaa ja hiivaa. Kiviuunissa paistettu pizza saa ohuen ja rapean pohjan sekä pehmeät reunat tarjoten herkullisen makuelämyksen.

Ristorante Roma

Kesäkuun 2024 puolivälissä Tampereen Otavalankadulle auennut Ristorante Roma tarjoilee nimensä mukaisesti käsintehtyä roomalaista pizzaa. Ravintolasta saa valmiita pizzoja, mutta ensisijaisesti asiakkaita kannustetaan kokoamaan pizzansa itse – kokoamisohjeet löytyvät ruokalistan ensimmäiseltä sivulta.

Via Tribunali

Ratinan kauppakeskuksen yhteyteen kesäkuussa 2024 auennut Via Tribunali tarjoaa aitoa, napolilaista pizzaa, joka on saanut AVPN-sertifikaatin merkkinä korkeasta laadusta ja perinteiden noudattamisesta. Via Tribunali on valittu vuosina 2022 ja 2023 maailman 50. parhaan pizzerian joukkoon ensimmäisenä pohjoismaalaisena pizzeriana, joten ainutlaatuinen pizzakokemus on taattu.