Siirry sisältöön
Kartta

Poikkea reitiltä

Tutustu Tampereen seudun helmiin ja Lakeland Villages -alueeseen! Kun lähdetään tutkimaan aluetta reitin ulkopuolelta matka vie Laitikkalan Makukylään. Tänne Pirkanmaan helmeen Pälkäneellä kannattaa suunnata isomman ostoskorin kanssa. Rönnvikin viinitila tarjoaa vierailijoilleen idyllisen ympäristön nautinnolliseen päivän viettoon niin arkena kuin juhlana. Alle kilometrin päässä sijaitsevan Suttisen Tilan puodin hyllyt täyttyvät omien peltojen tuoreista marjoista, vihanneksista ja kotimaisten pientuottajien lähiruokatuotteista. Tilalta löytyy tekemistä koko perheelle, erityisesti loppukesän maissilabyrintti innostaa kaikki yhteiseen piiloleikkiin. Matkaa jatkettaessa eteenpäin maaseutumyymälä Kesänmaku valmistaa ammattitaidolla omasta maatilajalostamosta lihatiskin tuotteet kotiin viemisiksi. Makukylästä löydät myös majoituksen, vaikka suuremmillekin sukujuhlille. Tarkista Laitikkalan Makukylän kesän tapahtumat makujen ympäriltä ennen reissuun lähtöä.

Päijänteen länsirannalla Kuhmoisissa sijaitseva Pihlajakosken kylä on eläväinen kesäkohde. Perinnemaisemaan sijoittuvan kylän keskus on kesäravintola Wonkamies ja kyläkauppa. Herkut, kesäterassi ja live-musiikki ovat varma kesäpäivän yhdistelmä. Satamasta löytyvät makasiinit tarjoavat kulttuuria ja kahvilapalveluita vierailijoille. Majoitusta löydät pienemmälle ja isommallekin porukalle BBQ Rentistä. Pienessä kylässä pääset nauttimaan hetkistä, jolloin aidot elämykset ovat parhaimmillaan.

Eläinystävien kannattaa suunata Kangasalan Raudanmaalle, joka sijaitsee vain puolentunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Lastenmaatila Pikkupiha tarjoaa eläinelämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin ympäri vuoden. Tilalla asustaa monenlaisia tuttuja ja vähän harvinaisempiakin eläinystäviä. Pikkupihan yhteydessä sijaitseva Kahvila Mäyrä tarjoaa herkkuja niin isompaan kuin pienempään nälkään. Vain viiden minuutin ajomatkan päästä löydät Aholaidan lammastilan tilamyymälän sekä majoitusta vanhassa päärakennuksessa. Vieressä sijaitseva Villa Ponsa tarjoaa ainutlaatuista glamping-telttamajoitusta ja kesäkahvila palvelee kävijöitä viikonloppuisin. Villa Ponsan naapurissa sijaitseva Onnelan Eläimet tarjoaa esimerkiksi metsäretken hevosia taluttaen.

Mikä on Lakeland Villages?

Metsien ja maalaismaisemien ympäröimät kylät löytyvät järvien rannoilta! Kylät eivät ole vain paikkoja kartalla, vaan mielentila, jossa nautitaan pienistä hetkistä yhdessä muiden kanssa. Lakeland Villages matkakohteet Kangasalla, Kuhmoisissa ja Pälkäneellä tuovat vierailijan alkuperäisen aitouden äärelle. Elävä kulttuurimaisema on täydessä kukoistuksessaan kesällä, vaikkakin tekemistä löytyy ympäri vuoden. Tervetuloa kyläilemään!

Artikkeli toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lakeland Villagesin kanssa.