Siirry sisältöön

Tampereella on lukuisia ravintoloita, joissa nälkä talttuu maukkaalla burgerilla. Listasimme niistä muutamia, laadukkaita burgereita myyviä paikkoja artikkeliimme, nappaa herkulliset vinkit talteen!

Ravinteli Huber ei ole mikään perinteinen burgeripaikka, vaan pikemminkin lihansyöjän paratiisi. Listalta löytyy kuitenkin myös juustopurilainen, joten jos puuhiiligrillissä kypsennetty kotimainen liha maistuu, niin Huber on oikea osoite!

Social Burger Jointin keittiössä arvostetaan yksinkertaisia, mutta toimivia makuyhdistelmiä. Menu sisältää klassikoiden lisäksi kausittain vaihtuvia burgereita. Pihvit valmistetaan aina 100% suomalaisesta naudanlihasta ja tarjoillaan mediumina. Jokainen hampurilainen saatavilla myös vegaanisella pihvillä.

Suomen ensimmäisen “Mäkkärin” tiloissa Keskustorin kulmalla sijaitseva Friends & Brgrs on saavuttanut suosikin aseman. Konstailematon itsepalvelukonsepti sekä laadukkaista raaka-aineista valmistettu, mauiltaan todella toimiva hamppariateria ei jätä ketään kylmäksi! Nyt Friends & Brgrs on myös uudella Nokia Arenalla, eli pelien ja tapahtumien yhteydessäkin pääsee herkuttelemaan burgereilla.

Ohana Grille Kauppahallissa luottaa lähituottajien raaka-aineisiin ja tarjoaa ensiluokkaisia burgereita lisukkeineen. Hampurilaiset valmistetaan paikan päällä alusta loppuun, eli roskaruoka on tästä kaukana! Ohanaa ei hehkuteta syyttä: Paikalliset ovat valinneet Ohanan burgerit Tampereen parhaiksi kolmena vuonna peräkkäin.

Tunnetko jo Naughty BRGR:in, Top Chefistäkin tutun Akseli Herlevin Suomen parhaaksi tituleeratun hampurilaisravintolan? Pääset myös Tampereella maistelemaan käsintehtyjä burgereita joko lounasaikaan tai vasta illemmalla. PSST! Naughty BRGR -sovelluksella skippaat jonot ja saat tilattua ruoan suoraan pöytään!

Keskustan itäpäässä Otavalankadulla on kaksikin mahdollisuutta hampurilaisnautintoon; Zarillo ja Soho. Zarillo on kuuluisa tiistaitarjouksistaan, jolloin kaikki tavalliset burger-ateriat saa 7,5 eurolla. Zarillon normilistan lisäksi myynnissä on kuukauden vaihtuva Western-annos ja lapsille oma ruokalista puuhatehtävineen. Zarillolla on ravintolat myös Puutarhakadulla ja Hervannassa.

Zarilloa vastapäätä Otavalankadulla sijaitseva Tampereen vanhin gastropub, Gastropub Soho, on viihtyisä brittityylinen pubi. Olutta löytyy kahdeksasta hanasta ja keittiö tarjoilee maittavia hampurilaisia joka makuun (myös vegaaneille vaihtoehtoja!). Sohon erikoisuus on paikan henkeen sopiva Trafalgar-burgeri.

Aleksanterinkadulta löydät 2h+k Keittiö & Baarin. Kaksion baaripuoli tarjoaa rentoa oleskelua erinomaisen pubiruuan ja huolella valikoitujen juomien äärellä. Baari tarjoilee mm. maukkaita hervottoman kokoisia burgereita.

Nekalan Wanha Tappi on todellinen paikalliserikoisuus. Vanhassa pankkikonttorissa toimivan lähiöpubin erikoisuus on tuhdit ja maittavat burgerit, jotka on huomioitu paikallislehdissäkin. Burgerit on saatavilla myös gluteenittomina.

Kalevassa sijaitseva panimobaari Public House Huurre on vakiinnuttanut asemansa tamperelaisten keskuudessa erinomaisena illanvietto- ja ruokailupaikkana. Herkulliset burgerit tarjoillaan myös gluteenittomina, ja annokset voi huuhdella alas vaikkapa samassa rakennuksessa toimivan Kaleva Brewing Companyn tuotteilla.

Myöhäisillan purilaisnälkäisiä palvelee Bar IHKU Hämeenkadulla. Bilistä, karaokea, tanssia ja vielä keittiö samassa paikassa! Keittiöstä nousee joka päivä Naughty BRGR:n maan kuulut tuhmat hampurilaiset!