Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Pure burgeria!

03.11.2020

Tampereella on lukuisia ravintoloita, joissa saat nälän taltutettua maukkaalla burgerilla. Listasimme niistä muutamia artikkeliimme, nappaa herkulliset vinkit talteen!

 

Tampereen uusin hampurilaisravintola on kesällä avautunut Social Burger Joint. Keittiössä arvostetaan yksinkertaisia, mutta toimivia makuyhdistelmiä. Menu sisältää klassikoiden lisäksi kausittain vaihtuvia burgereita. Pihvit valmistetaan aina 100% suomalaisesta naudanlihasta ja tarjoillaan mediumina. Jokainen hampurilainen saatavilla myös vegaanisella pihvillä.

 

Suomen ensimmäisen “Mäkkärin” tiloissa Keskustorin kulmalla sijaitseva Friends & Brgrs on jo saavuttanut suosikin aseman. Konstailematon itsepalvelukonsepti sekä laadukkaista raaka-aineista valmistettu, mauiltaan todella toimiva hamppariateria ei jätä ketään kylmäksi!

 

Ohana Grille Kauppahallissa luottaa lähituottajien raaka-aineisiin ja tarjoaa ensiluokkaisia burgereita lisukkeineen. Hampurilaiset valmistetaan paikan päällä alusta loppuun, eli roskaruoka on tästä kaukana! Ohanaa ei hehkuteta syyttä: Paikalliset ovat valinneet Ohanan burgerit Tampereen parhaiksi kolmena vuotena peräkkäin.

 

Tunnetko jo Naughty BRGR:in, Top Chefistäkin tutun Akseli Herlevin Suomen parhaaksi tituleeratun hampurilaisravintolan? Pääset myös Tampereella maistelemaan käsintehtyjä burgereita joko lounasaikaan tai vasta illemmalla. PSST! Naughty BRGR -sovelluksella skippaat jonot ja saat tilattua ruoan suoraan pöytään!

 

Koskikeskuksessa sijaitseva Classic American Diner tarjoaa maittavien purilaisten lisäksi hienon ravintolasisustuksen, joka muistuttaa alkuperäisiä 50-luvun jenkkidinereita. Tänne kannattaa mennä perheen pienimpienkin kanssa, koska lasten annokset tuodaan pöytään vanhan amerikanauton mallisissa pahvirasioissa.

 

Keskustan itäpäässä Otavalankadulla on kaksikin mahdollisuutta hampurilaisnautintoon; Zarillo ja Soho. Zarillo on kuuluisa tiistaitarjouksistaan, jolloin kaikki tavalliset burger-ateriat saa kuudella eurolla. Zarillon normilistan lisäksi myynnissä on kuukauden vaihtuva Western-annos ja lapsille oma ruokalista puuhatehtävineen.

 

Zarilloa vastapäätä sijaitseva Tampereen vanhin gastropub, Gastropub Soho, on puolestaan viihtyisä brittityylinen pubi. Olutta löytyy kahdeksasta hanasta ja keittiö tarjoilee maittavia hampurilaisia joka makuun (myös vegaaneille vaihtoehtoja!). Sohon erikoisuus on paikan henkeen sopiva Trafalgar-burgeri.

 

Halajatko burgeriisi kotimaisesta laadukkaasta lihasta valmistettua pihviä? Silloin kannattaa suunnata Ravinteli Huberiin, joka sijaitsee Aleksis Kiven kadulla kivenheiton päässä Keskustorilta. Huberin purilaisissa käytetään lähiseudun tiloilta saatua lihaa, ja raaka-aineet ovat muutenkin gourmet-tasoa. Huom! Purilaisia on saatavilla rajoitetusti!

 

Aleksanterinkadulta löydät 2h+k Keittiö & Baarin, jonka baaripuoli tarjoaa rentoa oleskelua erinomaisen pubiruuan ja huolella valikoitujen juomien äärellä. Baari tarjoilee maukkaita hervottoman kokoisia burgereita, joista yksi ehdoton lemppari on lähiruoasta valmistettu lammasburgeri.

 

Nekalan Wanha Tappi on puolestaan todellinen paikalliserikoisuus. Vanhassa pankkikonttorissa toimivan lähiöpubin erikoisuus on tuhdit ja maittavat burgerit, jotka on huomioitu paikallislehdissäkin. Burgerit on saatavilla myös gluteenittomana.

 

Kalevassa sijaitseva panimobaari Public House Huurre on vakiinnuttanut asemansa tamperelaisten keskuudessa erinomaisena illanvietto- ja ruokailupaikkana. Herkulliset burgerit tarjoillaan myös gluteenittomana, ja annokset voi huuhdella alas vaikkapa samassa rakennuksessa toimivan Kaleva Brewing Companyn tuotteilla.

 

Myöhäisillan purilaisnälkäisiä palvelee Bar IHKU Hämeenkadulla. Bilistä, karaokea, tanssia ja vielä keittiö samassa paikassa! Keittiöstä nousee joka päivä Naughty BRGR:n maan kuulut tuhmat hampurilaiset!