Pure burgeria! - Visit Tampere

Pure burgeria!

07.10.2019

Tampereella on lukuisia ravintoloita, joissa saat nälän taltutettua maukkaalla burgerilla. Listasimme niistä muutamia artikkeliimme, nappaa herkulliset vinkit talteen!

 

O Boteco on rento eteläamerikkalaistyylinen ravintola, jonka ruokalistalta löytyy liha- ja kasvisvartaita sekä Bullista tuttuja burgereita. O Botecon perjantainen burger-lounas ei jätä ketään nälkäiseksi eikä janoiseksi (50cl hanatuotteet -1€), ja myös vegaaneille löytyy burgerivaihtoehtoja.

 

Suomen ensimmäisen “Mäkkärin” tiloissa Keskustorin kulmalla sijaitseva Friends & Brgrs on jo saavuttanut suosikin aseman. Konstailematon itsepalvelukonsepti sekä laadukkaista raaka-aineista valmistettu, mauiltaan todella toimiva hamppariateria ei jätä ketään kylmäksi!

 

Ohana Grille Kauppahallissa luottaa lähituottajien raaka-aineisiin ja tarjoaa ensiluokkaisia burgereita lisukkeineen. Hampurilaiset valmistetaan paikan päällä alusta loppuun, eli roskaruoka on tästä kaukana! Ohanaa ei hehkuteta syyttä: Paikalliset ovat valinneet Ohanan burgerit Tampereen parhaiksi kolmena vuotena peräkkäin.

 

Tunnetko jo Naughty BRGR:in, Top Chefistäkin tutun Akseli Herlevin Suomen parhaaksi tituleeratun hampurilaisravintolan? Pääset myös Tampereella maistelemaan käsintehtyjä burgereita joko lounasaikaan tai vasta illemmalla. PSST! Naughty BRGR -sovelluksella skippaat jonot ja saat tilattua ruoan suoraan pöytään!

 

Finlaysonin vanhalla tehdasalueella sijaitseva American Diner tarjoaa maittavien purilaisten lisäksi hienon ravintolasisustuksen, joka muistuttaa alkuperäisiä 50-luvun jenkkidinereita. Tänne kannattaa mennä perheen pienimpienkin kanssa, koska lasten annokset tuodaan pöytään vanhan amerikanauton mallisissa pahvirasioissa. American Dinerissa on myös saatavilla tuhtia aamiasta päivittäin, sekä lounasta arkisin.

 

Keskustan itäpäässä Otavalankadulla on kaksikin mahdollisuutta hampurilaisnautintoon; Zarillo ja Soho. Zarillo on kuuluisa tiistaitarjouksistaan, jolloin kaikki tavalliset burger-ateriat saa kuudella eurolla. Zarillon normilistan lisäksi myynnissä on kuukauden vaihtuva Western-annos ja lapsille oma ruokalista puuhatehtävineen.

 

Zarilloa vastapäätä sijaitseva Tampereen vanhin gastropub, Gastropub Soho, on puolestaan viihtyisä brittityylinen pubi. Olutta löytyy kahdeksasta hanasta ja keittiö tarjoilee maittavia hampurilaisia joka makuun (myös vegaaneille vaihtoehtoja!). Sohon erikoisuus on paikan henkeen sopiva Trafalgar-burgeri.

 

Halajatko burgeriisi kotimaisesta laadukkaasta lihasta valmistettua pihviä? Silloin kannattaa suunnata Ravinteli Huberiin, joka sijaitsee Aleksis Kiven kadulla kivenheiton päässä Keskustorilta. Huberin purilaisissa käytetään lähiseudun tiloilta saatua lihaa, ja raaka-aineet ovat muutenkin gourmet-tasoa. Huom! Purilaisia on saatavilla rajoitetusti!

 

Aleksanterinkadulta löydät 2h+k Keittiö & Baarin, jonka baaripuoli tarjoaa rentoa oleskelua erinomaisen pubiruuan ja huolella valikoitujen juomien äärellä. Baari tarjoilee maukkaita hervottoman kokoisia burgereita, joista yksi ehdoton lemppari on lähiruoasta valmistettu lammasburgeri.

 

Nekalan Wanha Tappi on puolestaan todellinen paikalliserikoisuus. Vanhassa pankkikonttorissa toimivan lähiöpubin erikoisuus on tuhdit ja maittavat burgerit, jotka on huomioitu paikallislehdissäkin. Burgerit on saatavilla myös gluteenittomana.

 

Kalevassa sijaitseva panimobaari Public House Huurre on vakiinnuttanut asemansa tamperelaisten keskuudessa erinomaisena illanvietto- ja ruokailupaikkana. Herkulliset burgerit tarjoillaan myös gluteenittomana, ja annokset voi huuhdella alas vaikkapa samassa rakennuksessa toimivan Kaleva Brewing Companyn tuotteilla.

 

Myöhäisillan purilaisnälkäisiä palvelee Bar IHKU Hämeenkadulla. Bilistä, karaokea, tanssia ja vielä keittiö samassa paikassa! Maistuvat burgerit (myös laktoosittomana ja gluteenittomana) sopivat mainiosti tuopposen kylkeen. Annokset saa myös tilattua mukaan!

Lue lisää kohteista:

Boteco Tuoli

O Boteco

Hatanpään valtatie 4, Tampere
Lue lisää
37234043 2215053342057561 2908290748904374272 O

Friends & Brgrs

Hämeenkatu 17, Tampere
Lue lisää
Ohana Grille Kauppahalli Laura Vanzo 3

Ohana Grille

Hämeenkatu 19, Tampere
Lue lisää
Visittampere Naughty Brgr

Naughty BRGR

Aleksanterinkatu 29, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Hamburger And French Fries At Sokos Hotel Ilves Restaurant Laura Vanzo

American Diner – Finlayson

Siperia Itäinenkatu 9-13, 33210 Tampere
Lue lisää
Zarillo Keskusta Peni

Zarillo

Otavalankatu 9, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Friends And Beers In Huurupiilo Laura Vanzo

Gastropub Soho

Otavalankatu 12, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere_People toasting at Restarurant Huber_Laura Vanzo

Ravinteli Huber

Aleksis Kiven katu 13, 33200 Tampere
Lue lisää
Restaurant 2hk Tampere

2h+k

Aleksanterinkatu 33, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tiiliholvi Restaurant Kitchen Cooking Meat Laura Vanzo

Ravintola Wanha Tappi

Jokipohjantie 18, Tampere
Lue lisää
Visittampere Huurre

Public House Huurre

Sammonkatu 46, Tampere
Lue lisää
Beer Tour Laura Vanzo 139

Bar IHKU Tampere

Hämeenkatu 23, Tampere
Lue lisää