Siirry sisältöön
Kartta

Hervanta

Hervannasta löytyy parikin upeaa retkeilyaluetta. Hervantajärven retkeily- ja luonnonsuojelualueelle on noin 300 metrin kävelymatka päätepysäkiltä. Hervantajärveltä löytyy noin 10 kilometriä opastettua retkeilyreitistöä sekä kaksi nuotiopaikkaa. Viitastenperän yhteydessä on uniikki, luonnonmukaisesti suunniteltu laavukokonaisuus puuliitereineen ja kuivakäymälöineen. Hervantajärven retkeily- ja luonnonsuojelualue sopii muun muassa kävelyyn, hiihtoon, maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun. Mikäli mieli tekee pitemmälle, alueen reitit vievät luontevasti kohti etelää, mistä reitit jatkuvat Kangasalan Kaarinanpolun ja Lempäälän Birgitanpolkun kautta laajalle alueelle.

Kävelymatkan päässä ratikapysäkiltä sijaitsee Suolijärven luontopolku, joka on pituudeltaan 4,5 kilometriä, ja se kulkee kokonaisuudessaa Suolijärven rantaa pitkin. Tiesitkö, että Suolijärven ympäristöön valmistui syksyllä 2023 Mielenreitti-luontopolku, jonka varrella on tarinoita ja maalauksia? Suolijärvellä sijaitsee myös suosittu uimaranta.

Ratikkalinja 3 

Kauppi

Hyppää ratikkaan ja suuntaa kohti Kauppia! Tampereen yliopistollisen sairaalan ratikkapysäkiltä on lyhyt kävelymatka Kaupin urheilupuistoon, josta löytyy urheilureittejä kesäisin ja latuja talvisin. Kaupin metsissä risteää runsaasti eri mittaisia ulkoilureittejä, joista valaistua reitistöä on 32 kilometriä. Esimerkiksi Kunto Kolmonen on suosittu reitti Näsijärven läheisyydessä. Kaupin urheilupuiston ytimessä sijaitsee Kaupin stadion, jossa pelataan kesäisin pesäpalloa, ja talvisin se toimii hiihtostadionina.

Hieman pidemmällä sijaitsee kolme kilometriä pitkä Niihaman luontopolku, joka alkaa Niihaman ulkoilumajalta ja kulkee metsäisessä maastossa Niihamajärven ja Soukonvuoren ympäristössä. Niihaman ulkoilumajalta löytyy muun muassa nuotiopaikka, kahvio ja yleinen sauna.

Ratikkalinja 1

Pyynikki

Pyynikin upea luonnonsuojelualue sijaitsee vain parin ratikkapysäkin päässä ydinkeskustasta ja onkin varmasti yksi kaupungin suosituimpia virkistysalueita. Jää kyydistä Pyynikintorin ratikkapysäkillä, lähde kapuamaan kohti Pyynikinharjua ja pian saatatkin jo haistaa maailmankuulut Pyynikin munkkikahvilan munkit.

Pyynikiltä löytyy useita ulkoilureittejä ja alueella on viime vuosina uusittu puuportaita ja ulkoilureittien kaiteita. Näkötornin vierestä löytyy opastustaulu ja alueen kartta. Pyynikillä on mahdollista ulkoilla ympärivuotisesti ja osa alueen reiteistä on valaistu ja talvisin ne toimivat hiihtolatuina.

Ratikkalinjat 1

Muista nämä

Lataa puhelimeesi Nysse mobiili -sovellus tai maksa matkasi lähimaksulla. Lisätiedot lipunostosta ja ratikkamatkan maksamisesta löydät Nyssen sivuilta. Nysse mobiili -sovelluksesta löydät myös reittioppaan.

Lisää tietoa Tampereen luonto- ja retkeilykohteista löydät Outdoorstampere.fi -sivustolta.