Siirry sisältöön
Kartta

Puistokonsertin johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Matthew Halls. Konsertin kantava teema on tanssi kautta aikojen. Ohjelmistossa kuullaan klassisen musiikin rakastetuimpia melodioita vuosisatojen takaa, suomalaisia klassikoita ja tunnettuja tanssisävelmiä baletin, musikaalin ja oopperan maailmasta.

Orkesterin omien ohjelmanumeroiden lisäksi konsertin solisteina vierailevat lauluyhtye Rajattoman laulajat Essi Wuorela, Aili Ikonen, Soila Sariola, Antti Annola, Ahti Paunu ja Jussi Chydenius. Konsertin juontavat Ylen kanavilta tuttu Anniina Valtonen sekä musiikkitoimittaja ja laulaja Ahti Paunu, joka esiintyy myös Rajattoman riveissä. Yleisradio televisioi Puistokonsertin suorana lähetyksenä Yle TV 1 -kanavalla ja Yle Areenassa klo 18.15 alkaen.

Tampere Filharmonia eli Tampereen kaupunginorkesteri on täysimittainen 97 muusikon sinfoniaorkesteri, jota paikallinen yleisö rakastaa. Orkesteri on tunnettu monipuolisuudestaan ja rajoja ylittävistä produktioistaan. Konserttisalien lisäksi kaupungin omaa orkesteria on voinut kuulla stadionkeikalla Ratinassa tai Nokia Areenan avajaisissa suomirockin legendan Eppu Normaalin kanssa. Ensi syksynä orkesteri tulkitsee livenä Tuomas Kantelisen säveltämän musiikin Taru Sormusten herrasta -produktiossa.

Tampere Filharmonian orkesterikonsertit soitetaan perjantaisin Tampere-talon Isossa salissa ja Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonsertit Pienessä salissa sunnuntai-iltapäivisin noin kerran kuussa. Syksyn avauskonsertin, Titaanin, johtaa perjantaina 27.9. ylikapellimestari Matthew Halls. Konsertin solistina sellisti Maximilian Hornung.

Tutustu konserttikalenteriimme osoitteessa tamperefilharmonia.fi.

Tampere Filharmonian konserttiliput Tampere-talon Lipunmyynnistä, Kulttuurimyymälä Aplodista tai Lippu.fi-myyntikanavista.

 

Artikkeli toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tampere Filharmonian kanssa.