Siirry sisältöön
Kartta

Sirpan saaristo- ja saunaretki 20:lle, kesto 6 tuntia

Klo 13.00 lähdemme matkaan Tampereen Mustalahden Satamasta saaristoristeilylle.

Matkalla maalaisruokaa, Sirpan keittolounas. Omat juotavat (olut, viini) ja naposteltavat tervetulleita – aluksella ei ole anniskeluoikeuksia, eikä myyntiä.

Klo 14.30 saavumme Peronsaareen. Luontopolun kiertäminen pienen saaren jylhissä kalliomaisemissa on hyvä aloitus saariohjelmalle.

Saaren länsiniemessä kallion päällä aivan rannan tuntumassa sijaitsee vanha puulämmitteinen sauna. Saunaan mahtuu kerralla kymmenen henkeä. Peseytymiseen saunassa on iso padallinen kuumaa vettä. Sähköä saarella ei ole eikä suihkua. Iso seurue ratkaisee itse, missä järjestyksessä ja asussa saunovat.

Saunomisen, uimisen ja luontoretkeilyn lomassa saattavat erilaiset pelit olla mukavaa ja rentoa ajanvietettä, ellei sitten onkiminen kiinnosta. Mölkky ja petankki sekä tikanheitto ovat suosittuja.
Ulkoilma kyllä herättelee ruokahalut. Ei muuta kuin omatoimisti paistamaan tai grillaamaan Sirpan mukanaan tuomia makkaroita (omat herkkumakkarat saa toki tuoda mukanaan, jos peruslenkki ei kuulu ruokavalioon).

Plettuja Sirpa paistaa tosi hyvin. Saarella on useampikin muurikka ja katettua tilaa riittävästi (ei lämmitettyä – paitsi takallinen katos päärakennuksen kyljessä). Plettujono ei yleensä tahdo ottaa loppuakseen. Sirpa on aina ihmeissään menekistä. Ehkä osasyy on hänen itsepoimimistaan marjoista tehdyt hillot ym. Onhan hänen ruokansa muutenkin kaikki itsetehtyä lähiruokaa – maalaistalon tytär kun on.

Klo 17.30 irrotetaan köydet ja suunnistetaan kohti Tamperetta. Matkalla Sirpa keittelee kaffit ja tarjoilee piirakkaa tms. Musisoidaan, jos siltä tuntuu.

Klo 19.00 saapuminen Mustalahden tapahtumasatamaan.

Katso lisää