Siirry sisältöön
Kartta

Vihasjärven kansakoulun suositun kahwilan keittiömestari valmistaa koulun keittolassa käsityönä makeat ja suolaiset leivonnaiset, mehut, suklaakonvehdit, villiyrtti- ja marjatuotteet sekä mehiläistuotteita. Kaikkia ruokatuotteita voi hankkia lähituotekaupasta ja tilauksesta.

Lähituotekaupassa on esillä myös koulun emännän äidin ja mummon korkealaatuisia perinnekäsitöitä lahjaksi, tuliaisiksi ja vaikkapa itselle. Suuri osa käsitöistä on tehty jo 1940- ja 1950-luvulla. Silloin naisväki kehräsi langat rukilla oman tilan lampaiden villoista. Sen jälkeen langat värjättiin läheisen Vihossuon luonnonkasvien väreillä, kuten karhunsammaleella ja kanervalla. Sitten langat kudottiin kangaspuilla eri paksuisiksi käyttötarkoituksen mukaan.

Kaupassa on esillä pellavapyyhkeitä, tyynyliinoja ja lakanoita. Verhoja, pöytäliinoja, seinävaatteita, tyynyjä ja mattoja on myös hyvä valikoima. Lisäksi silmänilona on emännän äidin tuohikoriste-esineitä ja upeita, käsinmaalattuja posliiniastioita sekä pärekoreja. Kaikki käsityöt ovat uusia vanhoja ja käyttämättömiä.

Laadukkaassa Wanhan Tawaran kaupassa on siistiä vanhaa ja uutta vanhaa sisustukseen, vapaa-aikaan ja vaikkapa nikkarointiin. Tuotteet ovat hieman käytettyjä.

Katso lisää