Siirry sisältöön
Kartta

Tämä kuvitteellinen tarina tapahtuu ’’iloisella’’ 20-luvulla. Keskellä Hämeen sydänmaita sijaitsee kaksikerroksinen viihtyisä, mutta jo parhaat päivänsä nähnyt Metsätien kievari.

Suomeen jo kauan sitten rantautunut Beata Liivinmaalta on ostanut huutokaupasta kievarin pitäjän oikeudet. Synnyinseudultaan paetessaan hän on siepannut mukaansa orvoksi jääneen sisarentyttärensä Kaarinin. Mutta siitä kaikesta on jo aikaa…

Aikuistuttuaan Kaarin on ryhtynyt hoitamaan kievaria varmoin, vaikka ei aina niin ’’laillisin’’ ottein. Beata sen sijaan viettää ansaittuja eläkepäiviään yläkerran parvekkeella. Kuin kaikuna menneisyydestä rahisee vanhassa gramofonissa Tosca-valssi.

Naisten elämään ei ole mahtunut muuta kuin työ. Vilskettä kievariin tuovat yöpyvät ja hevosta vaihtavat matkusajat. Hollimiehet, keittäjä ja aputyttö saavat paiskia hommia olan takaa.

Voimaan astunut kieltolaki aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa Kaarinille. Matkustajat tarvitsevat tuloryypyn ja aterian painikkeeksi vähän muutakin, ruokaa sulattavaa, joten naisten on pakko turvautua salakuljettajiin, jotk ahoitavat ’’kovaa teetä’’ tähänkin kaukaiseen, metsäisen tien varrella olevaan kievariin Swingin ja bluesin saattamana saapuu myös esiintymiskiertueellaan oleva orkesteri ja tanssitytöt. Illanvietto syntyy kuin itsestään. Mutta ovatko kaikki asiakkaat sitä, mitä kertovat olevansa. Lisäksi vieraita askarruttaa suljettu huone, jossa kukaan ei saa yöpyä…

Kaikki tapahtuman ajankohdat