Siirry sisältöön
Kartta

Tampereen keskustassa purettavaksi määrätty toimistorakennus on muuntautunut elämykselliseksi taidetaloksi, jossa kuvataiteen eri lajit yhdistyvät vangitsevaksi kokonaisuudeksi rakennuksen 3 800 neliömetrin tiloissa.

Muutos.art-taidetalo esittele lähes 50 taiteilijan, taiteilijaparin ja työryhmän teoksia rakennuksen 2. ja 3. kerrokseen levittäytyvässä ryhmänäyttelyssä. Suurnäyttely käsittelee ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta ajassa, jossa nollapäästöjen maailmaan on vielä matkaa, mutta kiire on kova. Ajankohtaista teemaa on lähestytty kierrätyksen ja materiaalien uusiokäytön keinoin fokuksessa kestävän kehityksen ajatus planeetan rajoista ja luonnon kestokyvystä.

Maksullisen näyttelytilan lisäksi Muutos.art-taidetalon 1. kerroksessa sijaitsee kaikille avoin ja pääsymaksuton kulttuuritila, jossa järjestetään vaihtuvia gallerianäyttelyitä ja tapahtumia pitkin kesää.

Aulagallerian ensimmäisenä näyttelynä nähdään Tampereen ja Kiovan ystävyyskaupunkien 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluva valokuvanäyttely ”Kiova – Euroopan särkymätön sydän” (14.6.–7.7.24).

Kahvilagallerian näyttelykesän avaa Tampereen Taiteilijaseuran näyttely ”Rakenteet”, jossa on esillä Lars Holmströmin, Terhi Hurstin, Jonne Kaukon sekä Saara Sillanpään teoksia (14.6.–14.7.24).

1. kerroksessa palvelee myös kahvila LaPresso.

Avoinna:
14.6.–31.8.2024, ti–su klo 12–19 (juhannusviikonloppuna 21.–23.6. suljettu)

Liput:
Aikuiset 12 €, lapset (7–17 v.) 8 €
1. kerroksen kulttuuritilaan vapaa pääsy
Liput ovelta ja Muutos.art-verkkosivun lippukaupasta

Tampereen Muutos.art-taidetalon mahdollistaa Tampereen kaupunki ja sen hallinnoima alueellinen kulttuurin kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa. Taidehankkeen toteuttamiseen on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston Kärkihanke-apuraha Pirkanmaan rahaston yleisrahastosta.