Siirry sisältöön
Kartta

Outdoor Express – Suuntana luonto

Outdoor Express vie sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan luontoon ja takaisin. Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoille; tavoitteena on tarjota helppo mahdollisuus retkeilyyn kaikille.

Viikonloppuisin kesäkaudella 3.5.-1.9.2024 liikennöivän Outdoor Expressin kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot. Perillä on muutama tunti aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Reippailun jälkeen voi nauttia puistojen kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjonnasta. Halutessasi voit myös pakata teltan mukaan ja palata vasta seuraavan päivän kyydillä takaisin.

Seitseminen
Seitsemisen kansallispuistossa humisevat eteläisen Suomenselän vanhat ylväät metsät. Yli puolet kansallispuiston alueesta koostuu linnuille tärkeistä pesimäsoista. Seitsemisen luontokeskuksessa kartutat tietoasi luonnosta ja virkistyt kahvikupin äärellä. Luontokeskuksesta voit myös vuokrata polkupyörän tai retkeilyvarusteita. Koveron perinnetila tutustuttaa viime vuosisadan alun elämänmenoon Seitsemisen saloseudulla. Koverossa vaalitaan perinteistä kulttuurimaisemaa vanhan ajan menetelmin. Tule nauttimaan ja oppimaan luonnon ja metsäkulttuurin aarreaittaan!

Aikataulu: Tampere – Seitseminen – Tampere
Seitsemiseen ajetaan yksi meno-paluu kumpanakin viikonlopun päivänä. Bussi lähtee Tampereelta klo 10.15 ja saapuu Seitsemisen Luontokeskukselle noin klo 11.30. Paluukyyti lähtee Seitsemisestä klo 17:15 ja saapuu Tampereelle noin klo 18:30.

Lähtöpaikkana Tampereella on Tampereen Rautatieaseman edusta. Matkalla pysäkit Lielahdessa (Lielahti th L/I), Ylöjärvellä (Ylöjärvi C) ja Mutalan Helmellä. Seitsemisestä paluukyyti lähtee luontokeskukselta.

Kaikki tapahtuman ajankohdat