Siirry sisältöön
Kartta

Outdoor Express – Suuntana luonto

Outdoor Express vie sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan luontoon ja takaisin. Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoille; tavoitteena on tarjota helppo mahdollisuus retkeilyyn kaikille.

Viikonloppuisin kesäkaudella 3.5.-1.9.2024 liikennöivän Outdoor Expressin kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot. Perillä on muutama tunti aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Reippailun jälkeen voi nauttia puistojen kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjonnasta. Halutessasi voit myös pakata teltan mukaan ja palata vasta seuraavan päivän kyydillä takaisin.

Helvetinjärvi
Helvetinjärven kansallispuiston erikoisuudet ovat kaksi muinaista rotkolaaksoa. Ison Helvetinjärven kaakkoisosassa sijaitseva Helvetinkolu on alueen tunnetuin rotko. Helvetinjärven runsaan ja monipuolisen kallioluonnon parhaimmat palat esiintyvät rotkojärvien ympäristöissä. Helvetinkolulle vie Helvetistä itään-luontopolku, jonka lähtöpisteessä sijaitsevalla Ravintola Helvetin Portilla nautit herkulliset ruuat ja kahvit ennen tai jälkeen retken. Tule selvittämään, mikä sai luonnonvoimat siirtelemään maankuorta miljoonia vuosia sitten!

Aikataulu: Tampere – Helvetinjärvi – Tampere
Helvetinjärvelle ajetaan yksi meno-paluu kumpanakin viikonlopun päivänä. Bussi lähtee Tampereelta klo 10.15 ja saapuu ravintola Helvetinportille noin klo 11.45. Paluukyyti Helvetinjärveltä lähtee klo 17:15 ja saapuu Tampereelle noin klo 18:45.

Lähtöpaikkana Tampereella on Tampereen Rautatieaseman edusta. Matkalla välipysäkki Linnainmaa C/B. Helvetinjärveltä paluukyyti lähtee ravintola Helvetinportin luota.

Kaikki tapahtuman ajankohdat