Siirry sisältöön
Kartta

Täällä tapahtuu!

Tampereella on aina meneillään jotain kivaa. Suuntaa vaikka keikoille, teatteriin, stand up -katsomoon tai ihailemaan improa. Tässä parhaat vinkkimme syksyisiin tapahtumiin!

Särkänniemen Karmiva karnevaali on tempaa mukaansa iltativolitunnelmaan ja karnevaalihenkeen! Upeasti valaistu Särkänniemi on avoinna 4.–6.10. ja 10.–19.10. ja luvassa on sirkus- ja tulitaiteilijoiden upeita esityksiä, värikkäitä tanssijoita ja tietysti zombeja! Lähde kieppumaan illan pimetessä ja muista vilkuilla olkasi yli…

Tampere-talossa on luvassa stand upia, upeita tanssiteoksia sekä huikeita konsertteja. Lavalle nousee muun muassa BEHM, Pete Parkkonen ja Maria Lund yhdessä Konsta Hietasen kanssa. Tampere-talossa nähdään myös ABBA:n koko tarinan kertova juhlavuoden tribuuttishow. Lisäksi talossa vierailee Lontoon kuuluisa Philharmonia-orkesteri ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla. Yhdistä Tampere-talossa käyntiin myös vierailu Maailman ainoassa Muumimuseossa!

Palkittu keikkapaikka G Livelab Tampereen keskustorin välittömässä läheisyydessä tarjoaa joka viikko useita mahtavia musiikkielämyksiä. Syyslomaviikolla lavalla nähdään Scandinavian Music Group sekä Folkin mestari Joose Keskitalo, joka saapuu G Livelabiin kolmen teemaillan konserttisarjalla.

Olympiassa on luvassa kunnon bileet! Syyslomalla lavalle nousevat muun muassa ruotsalaiset Pain ja Metalite, norjalainen Ancient ja brittiläinen Therapy? sekä ruotsalaiset Nestor ja Cruzh.

TTT-klubin ohjelmistossa on muun muassa komedia Tää on ihan perheestä parisuhteesta perhearjen pyörityksessä.

Kangasala-talossa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta ovat syysloman aikaan esiintymässä muun muassa Maustetytöt ja Arppa. Lisäksi Kangasalla nähdään Autiotalo – musikaali Dingo-huumasta sekä Kangasalan Mieslaulajien viihdekonsertti. Piipahda samalla Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Syksyn teatteriesitykset ja museoiden vaihtuvat näyttelyt löydät artikkeleistamme Teatterisyksy 2024 ja Tampereen seudun museoiden vaihtuvat näyttelyt.

Valoja ja tunnelmointia

Illalla suunta kannattaa ottaa Tammerkosken rantaan. Tampereen historiallinen kansallismaisema näyttää upealta iltavalaistuksessaan! Kehräsaari, Verkaranta, Frenckell, Tampella ja Finlayson – nämä kaikki kohteet kuuluvat osana Tampereen syntyyn teollisuuskaupunkina ja nämä kaikki löytyvät kosken varrelta. Koskelta löytyy myös luontopolku, jonka varrelta löytyy tietoa alueen eläimistöstä ja kasvistosta.

Tallipihalla vietetään Hämäriä tunteja perjantaina 11.10. ja 18.10. klo 18-22. Lähde ihastelemaan Tallipihan tunnelmaa ja kauniita valaistuksia. Terassikahvilassa nautitaan herkkuja ja juomia iltamyöhään. Paikalla on myös vierailevia kädentaitajia tuotteineen, joten pidä silmät auki joululahjalöytöjen varalta.

Väriä ja valoa syksyyn tuo Finlaysonin alueella järjestettävä maksuton Media- ja valotaidetapahtuma Projio. Valotaidetta pääsee ihailemaan 17.-22.10.

Sauna ja Tampere kuuluvat saumattomasti yhteen. Maailman saunapääkaupungista löytyy löylyjä moneen makuun. Tunnelmalliseen saunomiseen sopivia yleisiä saunoja ovat muun muassa Rauhaniemessä sijaitseva saunatemppeli ja Suomen vanhin yleinen sauna, Rajaportti. Kaupungin ytimessä pääset saunomaan Saunaravintola Kuumassa, jossa voit löylyjen jälkeen istahtaa vaikkapa drinkeille tai jäädä illalliselle pitkän kaavan kautta.

Käy katsomassa tunnelmaan sopivat ravintolat Tunnelmalliset ravintolat -artikkelistamme.

Brunssille ja vesille

Ihana Lillan Hotel & Kök tarjoillee herkullista brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11 ja klo 13. Suosittelemme pöytävarausta. Lisää mainioita brunssipaikkoja löydät artikkelistamme.

Hopealinjojen matkassa pääsee ihastelemaan ruskaa ja kaupungin silhuettia Pyhäjärven suunnasta. Lauantaisin järjestetään ruskabrunssiristeilyjä, ja loppuvuodesta on tietenkin tarjolla pikkujouluristeilyitä.

Luontoa ja aktiviteetteja

Tampereella pääsee harrastamaan erilaisia aktiviteetteja viikoittain. Mitä ei pääse kokemaan missään muualla on köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista. Entä tekeekö mieli kiipeillä puissa? Flowpark Varala antaa tähän mahdollisuuden, jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella.

Keskustan lähellä sijaitseva Pyynikin luonnonsuojelualue on mukava paikka rauhoittua ja käydä lenkillä. Alueella on myös luontopolku. Samalla reissulla kannattaa käydä ihailemassa maisemia Pyynikin näkötornista ja herkutella maailman parhailla munkeilla. Tampereen seudun luontopolut löytyy artikkelistamme Patikoimaan Tampereen seudulle.

Ryhmätyötä ja pulmanratkaisua historiallisen tehdasalueen uumenissa, paikoissa joihin ei muuten ole pääsyä, sitä tarjoaa Unfold Finlayson! Tämä seikkailupeli on mainio yhdistelmä pakohuoneista tuttua ongelmanratkaisua, upeita uniikkeja paikkoja ja toiminnallista tarinaa, jonka parissa viihtyy helposti. Tutustu myös Room Escapen pakohuoneisiin. Lisää tärppejä löydä pakohuoneteemaisesta artikkelistamme.

 

Lisää Tampereen tapahtumia löytyy tapahtumakalenteristamme!

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.