Siirry sisältöön
Kartta

Maailman saunapääkaupunki saa tänä kesänä paljon kaivatun uuden yleisen saunan. Kelluva saunaravintola Flou avautuu kesäkuun puolivälissä Ratinan rantaan. Järvimaisemissa voi löylytellä lisäksi esimerkiksi Viikinsaaren saunassa, jossa heitetään löylyä joka päivä. Molemmista saunoista pääsee vilvoittelemaan järveen. Viikinsaaressa voi tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös majoittua, sillä sinne on avattu ekologisia Nolla-mökkejä 

Uudistunut Roof Walk Finlayson -kattokävely tarjoilee upeita maisemia ja mielenkiintoisia tarinoita menneestä. Kattokävely on saanut täksi kesäksi enemmän tilaa, ja nyt se kiertää koko katon ympäri tarjoten maisemia kaikkiin ilmansuuntiin. Kierroksen saa myös tampereenkiälisenä! Kattokävelyn lähtöpaikalle on avautunut Verda Sky Lounge, jossa voi ihailla maisemia mocktailin tai pienen syötävän kera. 

– Tampereelle ja seudulle saadaan tänä kesänä omaleimaisia uutuuksia, jotka korostavat hienosti vahvuuksiamme matkailukaupunkina: Järviluontoa, saunoja sekä kulttuuria sen monissa muodoissa. Tampereella kesäloman voi toteuttaa ihan omalla tyylillä – samaan päivään mahtuu mukavasti luontoretki ja museonäyttely tai huvipuistoseikkailu ja saunailta. Kiireettömiä torikahveja unohtamatta, fiilistelee Heli Jokela, Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäjohtaja. 

Tärpit kulttuuritarjonnasta

Tampere-talon kesänäyttelyssä pääsee tutustumaan fantasiataiteen pioneerin, John Howen, taiteeseen. Kyseessä on taiteilijan ensimmäinen näyttely Suomessa. Howe on noussut kansainväliseen suosioon Tolkienin klassikkoteosten kuvittajana sekä teoksiin pohjautuvien elokuvien visuaalisuuden rakentajana yhdessä Peter Jacksonin kanssa. John Howen taidetta: Matka J.R.R. Tolkienin maailmaan -näyttely on avoinna Tampere-talossa 6.7.–18.8.  

Sara Hildénin taidemuseossa avautuu 8.6. yhden Ranskan tunnetuimman nykytaiteilijan Jean-Michel Othonielin näyttely. Under an Endless Light -näyttelyn teemana ovat luonnon ihmeet ja monien näyttelyn teosten värit tuovat mieleen kevätkukkien ihmeellisen ilmestymisen. 

Tampereen taidemuseossa nähdään tänä kesänä 1.6. alkaen kansainvälinen Hyper-näyttely. Näyttely vie katsojansa suoraan iholle, lähelle ihmisyyttä. Teokset ovat hyperrealistisia ja niiden aiheina ovat arkiset tilanteet, tavalliset ihmiset ja inhimillisen olemassaolon moninaisuus. Mukana on teoksia yli 20 eri taiteilijalta. 

Seudun helmiä

Tampereen seudun helmiin pääsee tutustumaan kätevästi raiteita pitkin, bussilla, sähköautolla (omalla tai vuokratulla), pyöräillen tai vaikka vesiteitse.  

Aiempina kesinä pilotoitu Outdoor Express kuljettaa tänäkin kesänä kansallispuistoon sekä matkailijoita että paikallisia. Kuljetuksia järjestetään Tampereen keskustasta Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistoihin. 

Myös saunaan ja taiteen äärelle pääsee Tampereelta kuljetuksella, kun tiistaisin Art & Sauna Expressin kyytiin hyppäämällä löytää itsensä Mäntästä Serlachius-museolta ja ihanan Taidesaunan löylyistä.  

Kesäpäivää Kangasalalla voi viettää esimerkiksi geokätköilemällä vesillä! Mobilian rannassa toimivalta Kesäpäivä Rent & Adventurelta voi vuokrata välineet ja suunnata luodoille ja saarille kätköjen etsintään. Tarjolla on vuokrauskalustoa myös esteettömään veneilyyn. Samalla visiitillä voi tutustua Mobiliassa kiehtoviin näyttelyihin, kuten uuteen Skaala-pienoismallinäyttelyyn. 

Näsijärven järvimaisemista pääsee nauttimaan kesällä käynnistyvän reittiliikenteen myötä. Näsijärven laivapalvelun M/S Nottbeck liikennöi kesäsunnuntaisin Tampereen Mustalahden, Ylöjärven Pimeesalmen ja Tampereen Teiskossa sijaitsevan Maisansalon välillä. 

Myös sivustomme palvelee kesäreissaajia laajasti, esimerkiksi tästä voi napata matkaan vinkkejä road tripille, täällä on lisää kesävinkkejä ja tässä tärpit kesäkahviloihin. 

Lisätietoja

Heli Jokela

Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Vastaan viestinnän ja markkinoinnin kokonaisuudesta sekä kansainvälisistä kampanjoista.