Siirry sisältöön
Kartta

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla, 3.-9. kesäkuuta, Tampereella ja lähiseuduilla kunnioitetaan suomalaista saunakulttuuria Soul of Sauna -teemaviikon merkeissä.  Teemaviikko tarjoaa saunayrityksille ja -yhdistyksille tilaisuuden esitellä ainutlaatuisia saunaelämyksiä. Tapahtuma houkuttelee saunoihin kotimaisten matkailijoiden ja paikallisten lisäksi kansainvälisiä medioita ja vaikuttajia.

– Maailman saunapääkaupunki ja saunat yhtenä suomalaisen onnellisuuden teemana kiinnostaa tällä hetkellä matkailijoita ja mediaa runsaasti. Soul of Sauna -viikko onkin erinomainen tapa nostaa Tampereen ja seudun saunoja esiin, varsinkin, kun valikoimassa on erinomaisia, uudenlaisia saunatuotteita mahtavien yleisten saunojen lisäksi, Visit Tampereen PR- ja media-asiantuntija Tuomas Paloniemi kertoo.

Sauna Expressillä maksuton kyyti saunoihin

Soul of Sauna -viikolla esitellään Sauna Express -palvelukokeilu, jonka tarkoituksena on parantaa saavutettavuutta Tampereen seudun saunoihin. Sauna Express -bussi kuljettaa saunojat maksutta kahteen saunakohteeseen, Niemi-Kapeen savusaunaan Teiskossa ja Pereensaaren saunaan Pirkkalassa. Kuljetuksiin voi illmoittautua tästä linkistä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

”Tämäntyyppistä palvelua on toivottu paljon, joten halusimme Soul of Sauna viikon kunniaksi tarjota tämän mahdollisuuden ja samalla kokeilla kahta erityyppistä mallia Sauna Expressin toteutukseen. Jos kokemukset ovat lupaavia tästä voidaan kehittää uusi palvelu saunapääkaupungin palettiin”, kertoo kestävän matkailun kehityksen projektipäällikkö Matti Pollari Visit Tampereesta.

Saunarauhan julistus ja monipuoliset tapahtumat kokoavat saunan ystävät yhteen

Viikon kohokohtana on saunarauhan julistus, jonka suorittaa Pekka Paasonen, Saunamestari Kilta ry:n puheenjohtaja. Julistus tapahtuu useilla kielillä Rajaportin saunalta 8. kesäkuuta.

Lisäksi viikon aikana järjestetään monipuolisesti saunatapahtumia, kuten saunalauluja Saunatemppelissä, auringonlaskun saunaelämyksiä Lapland Hotels Arenan kattosaunalla ja saunomista terassijoogan jälkeen Periscopessa.

”Soul of Sauna -viikko on meille tärkeä hetki tuoda saunomisen moninaisuutta esille; perinteitä ja kulttuuria, vanhaa ja uutta. Saunakulttuuri kehittyy ja uudistuu maailmanlaajuisesti jatkuvasti ja Soul of Sauna –viikko tuo sen monipuolisesti esille. On ilo olla mukana ja tuoda esiin meidän ajatuksiamme siitä, mitä kaikkea saunominen voi olla. Saunatemppelillä järjestetään viikon aikana useita mielenkiintoisia tapahtumia. Luvassa on muun muassa kylpymusiikille omistettu ilta, jossa kolme paikallista ambient-artistia soittaa Saunatemppelin rannassa ja kylpijät voivat nauttia musiikista sekä kylpiessään temppelissä että Nässyssä, kertoo Matti Kemi Saunatemppelistä.

Lisätietoja Soul of Sauna -viikon tapahtumista, aikatauluista ja ilmoittautumisista on saatavilla Visit Tampereen verkkosivuilla.

Soul of Sauna -viikko

Soul of Sauna -viikon tapahtumakalenteri ja lisätiedot Sauna Expressistä.

Lisätietoja

Tuomas Paloniemi

Asiantuntija, PR & Media

Vastaan kotimaan media- ja vaikuttajayhteistöistä. Visit Tampere tekee laajasti myös erilaisia kansainvälisiä PR- ja mediavierailuja. Kiinnostaako mediayhteistyö tai vaikuttajamarkkinointi kansainvälisesti? Ollaan yhteyksissä!

Matti Pollari

Kehityspäällikkö, kestävä matkailu

Työpöydällä matkailualan ilmastotyö, kestävän liikkumisen kehitys, järvi- ja luontomatkailu sekä Sustainable Travel Finland -ohjelman alueellinen koordinointi. Pyörämatkailu ja Pispala lähellä sydäntä.