Siirry sisältöön
Kartta

Aamu

Aloita päiväsi aamusaunalla! Tampere on maailman saunapääkaupunki ja suosittelemme visiittiä vähintään yhteen julkiseen saunaan vierailusi aikana on välttämätöntä. Kun aloitat päiväsi saunalla ja pulahduksella jäiseen järveen, on herätys ja hyvä fiilis taattu. Aamusaunaan kannattaa suunnata Saunaravintola Kuumaan, missä voit nauttia saunomisen jälkeen myös aamiaista.

Tampereen kauppahalli kuhisee elämää heti aamusta iltapäivään saakka. Hallissa voit nauttia aamiaista, lounasta tai kupin kahvia leivonnaisen kera.

Aamu starttaa mukavasti myös ulkoilulla. Pyynikin harjumaisemista löydät ulkoilureittien lisäksi kuuluisa näkötorni herkullisine munkkeineen.

Iltapäivä

Maailman ainoassa Muumimuseossa pääset sukeltamaan uudelleen muumiperheen seikkailuihin. Museossa on myös nähtävillä muun muassa viisikerroksinen, yli kaksimetrinen Muumitalon pienoismalli, jonka ovat luoneet Tove Janssonin kumppani Tuulikki Pietilä, tohtori Pentti Eistola ja Tove Jansson itse. Tampereella on paljon myös muita kiinnostavia museoita, kuten Museokeskus Vapriikki, Sara Hildénin taidemuseo, Museo Milavida

Iltapäiväteetä englantilaiseen tyyliin tarjoava Kitchen and Bar by Courtyard by Marriott Tampere kannattaa ottaa hengähdyspaikaksi museokierroksen välissä. Lauantaisin tarjoiltava iltapäivätee sopii herkutteluun ja hemmotteluhetkeksi kavereiden, kullan tai perheen kera.

Ilta

Tampere on iltavalaistuksessaan upea ja parhaat maisemat ovat tarjolla Solo Sokos Hotel Torni Tampereen ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Moro Sky Barissa. Nouse siis hissillä ylös, nauti cocktaileista, tunnelmasta ja upeista näkymistä. Myös Tampereen ytimessä sijaitseva ravintola Pons tarjoaa huikeat näkymät Tampereen yli.

Finlaysonin alue on täynnä historiaa ja illalla pääset nauttimaan Väinö Linnan aukion seinille heijastetusta videotaiteesta. Videotaidetta voi katsella tammi-helmikuussa joka ilta klo 22 saakka. Alueella sijaitsee myös panimoravintola Plevna, jonka lasiterassilla voi nauttia oman panimon ja runsaista ruoka-annoksista.

Myöhäisilta

Tampereen vilkas iltaelämä kutsuu kaupungin sykkeeseen! Suuntaa esimerkiksi Mixeihin tai Leimareihin YO-talolle! Viisubileitä järjestää ainakin Tuulensuun palatsi ja Tavara-asema. Lisää juhlapaikkoja löydät parhaat menopaikat ja yökerhot esittelevästä artikkelistamme.