Siirry sisältöön
Kartta

Pirkkala tarjoaa monipuolisia kesäaktiviteetteja, lähiluontoa ja uimarantoja lyhyen pyöräretken tai kaupunkiliikenteen bussimatkan päässä Tampereelta. Pirkkalan alueen kiinnostavat kesäkohteet ja kaunis luonto tekevät siitä täydellisen paikan päiväretkelle.

Järvien reittien Pyhä-reittiä pitkin voit tutustua polkupyörällä Pirkkalan kauniiseen luontoon ja nähtävyyksiin. Pyhä-reitin varrelta löytyvät muun muassa Pereensaari, Rantaniitty, Sankilan kartano sekä Reipin museoalue.

Tervetuloa nauttimaan kesästä Pirkkalaan!

Pereensaari ja Rantaniitty tarjoavat upeat puitteet ulkoiluun ja rentoutumiseen

Pereensaaren puisto on aktiivisen unelma, jossa kesäohjelma on rakennettu uimisesta, piknikistä, kävelyistä kauniissa rantamaisemissa, kuntoilusta, reippaasta padelin pelailusta, makkaranpaistosta nuotiolla sekä Pereensaaren saunan löylyistä nauttimisesta.

Rantaniityn puistossa on uimaranta, Kahvila Seela, jonka herkkuja kannattaa poiketa maistamaan kauempaakin, sekä upea laituri, josta on mahdollista hypätä myös Hopealinjojen kyytiin. Hopealinjojen risteilyt kulkevat Laukontorilta Rantaniityn kautta Sotkanvirran kierto -reitillä.
Risteilyjen aikataulut ja hinnat löytyvät Hopealinjojen verkkosivuilta: hopealinjat.fi.

Taidetta ja torielämää – poikkea Rantareitiltä Pirkkalan keskustaan

Suupantorilla voit nauttia toritunnelmasta torstaisin ja lauantaisin. Taiteesta pääset nauttimaan Galleria 2:n kesänäyttelyissä, jotka ovat avoinna arkisin. Pirkkalan arkkitehtuurin helmet, Pirkkalan kirkko ja Tiima ovat myös näkemisen arvoisia kohteita. Veistospuistossa on yli 30 veistosta Pirkkalan keskustassa ja Vähäjärven ympäristössä. Yhdistä taide ja liikunta, pulahda uimaan Vähäjärven uimarannassa ja poikkea syömässä Pyynikin Smokehousessa.

Gallerian kesänäyttelyt
4.7. – 12.8.2024 Maria Jokela &Co näyttely Local Contemporaries
15.8. – 9.9.2024 Anitta Asunta-Plane näyttely Oh La La, Galleria 2

Tutustu Galleriaan lisää täältä!

Suuntaa Anian rantatietä kohti etelää ja hyppää historiaan

Pirkkalan keskustasta Reippiin kulkee pyörätie ja pysyt yhä Pyhä-reitillä. Kauniin maalaismaiseman läpi kulkevan reitin varrella on useita nähtävyyksiä. Sankilan kartanossa voit nauttia kotieläinpihasta ja kesäkonserteista, sekä legendaarisista voisilmäpullista. Pyöräreitin varrelta löytyy myös Pirkkalan vanha kirkko, Sikojoki ja Hiidenmäen neulakaivo sekä Tursiannotkon muinaisjäännösalue.

Reipin alueelta löytyy kesätekemistä koko perheelle

Reipin alueella on paljon kesätekemistä koko perheelle, ilmaiseksi! Alueella on muun muassa Pirkkalan historiaa avaava kotiseutumuseo, Birckalaiset ry:n Muinaiskylä, Reipin sauna ja uimaranta, kiva leikkipuisto ja Beach futis -kenttä. Kesän ajan Reipin luonnonsuojelualueella, katajakedolla, laiduntaa lampaita.

Reipin museo on avoinna yleisölle viikonloppuisin la ja su klo 11–17 kesäkaudella 11.8.2024 asti. Ilmaiset opastetut kierrokset lapsille la ja su klo 13 ja koko perheelle la ja su klo 14. Museon yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä!

 

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Pirkkalan kunnan kanssa.