Siirry sisältöön
Kartta

Maailman ainoassa Muumimuseossa voit aistia Muumi-kirjoista ja -kuvituksista tutun elämänviisauden, huumorin, reippaan seikkailumielen ja lämpimän ystävällisyyden, jotka puhuttelevat muumien ystäviä ympäri maailman!

Muumimuseossa voit eläytyä muumien koko tarinaan aina suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin. Kerronta etenee kahdentoista Tove Janssonin kirjoittaman ja kuvittaman Muumi-kirjan mukaisesti. Muumi-kokemuksesta tekee täydellisen opastettu kierros. Käy myös Ateljeessa, jossa on ohjattuja työpajoja päivittäin.

Muumimuseo on täysin uudenlainen, elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Muumimuseon perustana on Tove Janssonin ainutlaatuinen muumitaiteen kokoelma, joka lahjoitettiin Tampereen taidemuseolle 1986.

Museokokemusta täydentävät Tampere-talon viihtyisä ravintola Tuhto, Muumimuseon lukukirjasto ja myymälä.

Tervetuloa muumiseikkailujen maailmaan!

Muumimuseon Ateljee

Muumimuseon Ateljeessa päästään kiinni itse tekemiseen ja omaan taiteilijuuteen. Ateljee on työtila, jossa järjestetään ympäri vuoden monenlaista sekä itsenäistä että ohjattua toimintaa ja touhua museokävijöille.

Tampere-talo Shop

Tampere-talo Shop panostaa Muumimuseon näyttelyitä tukeviin tuotteisiin. Muumimuseon omia tuotteita kuten kahvia, teetä, postikortteja, julisteita ja suklaata ei myydä missään muualla. Valikoimassa on myös Tove Janssonin kirjoittamia ja kuvittamia muumikirjoja, Tampere-aiheisia tuotteita ja klassikkobrändejä. Myynnissä on myös Tampere Filharmonian tuotteita ja levyjä. Myymälä on avoinna päivittäin.