Viileimmät vesiaktiviteetit - Visit Tampere

Viileimmät vesiaktiviteetit

13.02.2018

Tampere sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven välissä, ja paikka onkin mitä otollisin virkistäville ja villeillekin vesiaktiviteeteille! Eivätkä ympäristökunnatkaan jätä kylmäksi – vaikka koskeen saattaakin joutua…

 

Suppailemaan!

SUPpaa Tampere järjestää mainioita kokemuksia SUP-laudoilla (SUP=standup paddling eli pystymelonta). SUPpaa Tampere järjestää kursseja ja vuokraa välineitä, opastetuista aktiviteeteista löytyy muun muassa SUP-joogaa sekä yöttömän kesäyön kierroksia. Kesäisin SUP löytyy Pyynikin uimarannalta ja toiminta keskittyy Pyhäjärven puolelle.

Myös Rauhaniemen uimarannalta saa vuokralle SUP-lautoja: Sup Tampere ja GetSUP vuokraavat lautoja ja muita välineitä rannalla ja tarvittaessa kuljetus muuallekin onnistuu. Myös alkeiskurssit suppauksen saloihin on tarjolla ja ennen omin päin suppailua suositeltavaa onkin, että pientä kokemusta tai harjoittelua taustalla on.

 

Ota alle vesijetti tai kokeile flyboardia!

Uittotunnelin SparkPark on kesän nopein vesipuisto, jonka kalustosta löytyy markkinoiden hiljaisimmat ja vähäpäästöisimmät SeaDoo Spark –vesijetit, yksi soutuvene ja flyboard-laitteet. Jetit ovat helppokäyttöisiä ja ennen kaikkea hauskoja ajettavia, ne sopivat kaikille ensikertalaisista kokeneisiin jetteilijöihin. Flyboardilla “lentäminen” on mieletön kokemus ja polttariporukoiden suosikki! Tilauksesta saatavana myös ohjattuja safareita Näsijärvellä.

Tampereen Vesijettivuokraus Hatanpään soutukeskuksella vuokraa vesijetit, wakeboard- ja SUP-laudat tai vaikka saunalautan käyttöösi! Saatavilla myös flyboard-lennätyksiä, vesisuksia sekä vetorenkaita ja vetosohvia – tästä ei paljoa valikoima parane!

Water Action Park on puolestaan tuore tulokas Viikinsaaressa, ja sen palveluihin kuuluvat tilauksesta ryhmille järjestettävät flyboarding-tunnit sekä vesijettivuokraukset. Soutuvene, kanootit ja SUP-laudat ovat puolestaan vuokrattavissa Viikinsaaren infopisteestä myös ilman ennakkovarausta. Parkille on kunnostettu oma toimintapaikkansa Viikinsaaren vierasvenelaiturilta, josta on helppo siirtyä vesijetin puikkoihin tai veden päälle leijumaan flyboard jaloissa.

 

Kaapelivesihiihtoa ja vesipallon sisällä menoa

Cable Wakepark & Camping – WakeValley Ylöjärvellä on paikka, jossa pääsee testaamaan kaapelivesihiihtoa! Cable wakeboarding, eli kaapelivesihiihto on kasvavan suosion saavuttanut kesäinen aktiviteetti, jossa järven yli on viritetty kaapelilinja, joka vetää vesilautailijaa vauhtiin radalla, jossa on hyppyreitä ja temppureilejä. Cable wakeboarding ei vaadi aikaisempaa kokemusta – pelkällä kokeilunhalulla pääsee jo pitkälle! Samasta paikasta saa vuokrata myös SUP-lautoja.

Hiking Travelin matkassa pääsee myös testaamaan vesipalloa – suuri pallo täytetään ilmalla ja sen jälkeen tyyli on vapaa, juosten tai kävellen pallon sisällä pääsee nauttimaan vesielementistä hieman erilaisesta kulmasta. Isommalle porukalle saat vesipallot vuokrattua myös Grr8t Sportsista, jossa valikoimaan kuuluu myös hauska Aquaglide-vesirata.

 

Kanootit, kajakit ja soutuveneet

Jos kuitenkin mielit vesille hieman rauhallisemmissa merkeissä, löytyy Tampereelta myös perinteisiä kanootteja, kajakkeja ja soutuveneitä käyttöön ja vuokrattavaksi. Hiking Travel Hit vuokraa kanootteja ja kajakkeja parimetrisestä squirt-kajakista suurkanoottiin asti. Tres Hombresilta käyttöönsä saa vuokrattua yksikkökajakkeja pariksi tunniksi tai jopa viikoksi, myös melontakursseja on saatavilla. Kajakkeja voi vuokrata myös Kelo ja kallio Adventuresilta. Härmälän leirintäalueella on vuokrattavana perinteinen soutuvene, kuten myös aiemmin mainitussa SparkParkissa.

 

Oman risteilyn voi varata TilausveneTampereelta. Luksusristeily räätälöidään tilaajan tarpeisiin sopivaksi.

Tutustu Tampereen välinevuokrausvaihtoehtoihin täällä. Muistathan myös kesän aktiviteettiohjelman, jossa on mukana myös melontaa ja suppausta! Ja tokihan Tampereella pääse helposti veden äärelle miltei missä tahansa – katsasta täältä kaikki Tampereen yleiset uimarannat, nappaa uimarengas mukaan ja ei muuta kuin polskimaan!

Visit Tampere Paddling On Pyhäjärvi Lake During Generation Games Event Laura Vanzo

Suppaa Tampere

Jalkasaarentie 7, 33230 Tampere
Lue lisää
Sup Tampere

SUP Tampere

Rauhaniementie 24, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere GetSUP

GetSUP

Rauhaniementie 24, Tampere
Lue lisää
Visittampere Girls Looking At Lakeview Laura Vanzo

SparkPark

Paasikiventie 38, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Jet Ski Tampereen Vesijettivuokraus Laura Vanzo

Tampereen Vesijettivuokraus

Hatanpäänkatu 6, Tampere
Lue lisää
Visittampere Wake Valley Camping

Wake Valley Camping

Säynäväjärventie 38, Ylojarvi
Lue lisää
Water Action Park

Water Action Park

Viikinsaari, Tampere
Lue lisää
Varala 2016 Jukka Salminen 5460

Kajakkivuokrausta Tampereella

Tullikatu 6, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Kayak On Nasijarvi Lake Hiking Travel Hit Laura Vanzo 4

Hiking Travel välinevuokraus

Kaupinpuistonkatu 2, 33500 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Sunset And Men In Boat On Pyhäjärvi Lake At Juhannus Midsummer Near Härmälä Camping Laura Vanzo

Tampere Camping Härmälä

Leirintäkatu 8, 33900 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tilausvenetampere

TilausveneTampere

Hopeatie 1, 33470 Ylöjärvi
Lue lisää

Lisää luettavaa

Hopealinjojen risteilykesä 2019
Järviluonto

Hopealinjojen risteilykesä 2019

Sisävesikauden alettua Hopealinjojen alukset ovat valmiina uuteen risteilykesään!
Lue lisää
Pyöräily Tampereella
Aktiviteetit

Pyöräily Tampereella

Tampereella voit pyöräillä keskustassa tai lähteä kiertämään järviä - lue vinkkimme pyöräilyyn!
Lue lisää
Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla
Taide

Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla

Tampere seutuineen tarjoaa taiteellisia elämyksiä paikallisille ja matkailijoille koko kesän ajan!
Lue lisää
Entä jos sataa?
Kaupunki & kulttuuri

Entä jos sataa?

Vaikka Tampereella maisemat ovatkin erinomaisia, löytyy sisätiloistakin paljon mukavaa tekemistä!
Lue lisää