Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Viileimmät vesiaktiviteetit

07.05.2021

Tampere sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven välissä, ja paikka onkin mitä otollisin virkistäville ja villeillekin vesiaktiviteeteille! Eivätkä ympäristökunnatkaan jätä kylmäksi – vaikka koskeen saattaakin joutua…

 

Suppailemaan!

SUPpaa Tampere järjestää mainioita kokemuksia SUP-laudoilla (SUP=standup paddling eli pystymelonta). SUPpaa Tampere järjestää kursseja ja vuokraa välineitä, opastetuista aktiviteeteista löytyy muun muassa SUP-joogaa sekä yöttömän kesäyön kierroksia. Kesäisin SUP löytyy Pyynikin uimarannalta ja toiminta keskittyy Pyhäjärven puolelle.

Myös Rauhaniemen uimarannalta saa vuokralle SUP-lautoja: Sup Tampere ja GetSUP vuokraavat lautoja ja muita välineitä rannalla ja tarvittaessa kuljetus muuallekin onnistuu. Myös alkeiskurssit suppauksen saloihin on tarjolla ja ennen omin päin suppailua suositeltavaa onkin, että pientä kokemusta tai harjoittelua taustalla on.

 

Ota alle vesijetti tai kokeile flyboardia!

Tampereen Vesijettivuokraus Hatanpään soutukeskuksella vuokraa vesijetit, wakeboard- ja SUP-laudat tai vaikka saunalautan käyttöösi! Saatavilla myös flyboard-lennätyksiä, vesisuksia sekä vetorenkaita ja vetosohvia – tästä ei paljoa valikoima parane!

Water Action Park on puolestaan tuore tulokas Viikinsaaressa, ja sen palveluihin kuuluvat tilauksesta ryhmille järjestettävät flyboarding-tunnit sekä vesijettivuokraukset. Soutuvene, kanootit ja SUP-laudat ovat puolestaan vuokrattavissa Viikinsaaren infopisteestä myös ilman ennakkovarausta. Parkille on kunnostettu oma toimintapaikkansa Viikinsaaren vierasvenelaiturilta, josta on helppo siirtyä vesijetin puikkoihin tai veden päälle leijumaan flyboard jaloissa.

 

Kaapelivesihiihtoa ja vesipallon sisällä menoa

Vesilautailua pääsee testaamaan Peltomäki Resortin tapahtumalaaksossa Ylöjärvellä. Cable wakeboarding, eli kaapelivesilautailu on kasvavan suosion saavuttanut kesäinen aktiviteetti, jossa järven yli on viritetty kaapelilinja, joka vetää vesilautailijaa vauhtiin radalla, jossa on hyppyreitä ja temppureilejä. Cable wakeboarding ei vaadi aikaisempaa kokemusta – pelkällä kokeilunhalulla pääsee jo pitkälle! Samasta paikasta saa vuokrata myös SUP-lautoja.

Wakeboardingia pääsee harrastamaan myös Tohloppi Wakessa, josta voi vuokrata wakeboard-laudan ja surffata pitkin kaapelirataa 32 kilometriä tunnissa! Myös donitsi ja SUP-lautoja vuokrattavissa.

Hiking Travelin matkassa pääsee myös testaamaan vesipalloa – suuri pallo täytetään ilmalla ja sen jälkeen tyyli on vapaa, juosten tai kävellen pallon sisällä pääsee nauttimaan vesielementistä hieman erilaisesta kulmasta. Isommalle porukalle saat vesipallot vuokrattua myös Grr8t Sportsista, jossa valikoimaan kuuluu myös hauska Aquaglide-vesirata.

 

Kanootit, kajakit ja soutuveneet

Jos kuitenkin mielit vesille hieman rauhallisemmissa merkeissä, löytyy Tampereelta myös perinteisiä kanootteja, kajakkeja ja soutuveneitä käyttöön ja vuokrattavaksi. Hiking Travel Hit vuokraa kanootteja ja kajakkeja parimetrisestä squirt-kajakista suurkanoottiin asti. Tres Hombresilta käyttöönsä saa vuokrattua yksikkökajakkeja pariksi tunniksi tai jopa viikoksi, myös melontakursseja on saatavilla. Kajakkeja Tampereella voi vuokrata myös Kelo ja kallio Adventuresilta. Jos kiinnostaa lähteä hieman pidemmälle Tampereelta, Päijälässä Kuhmoisissa voi vuokrata kanootin tai kajakin ja lähteä Pitkäveden melontareitille. Härmälän leirintäalueella on vuokrattavana perinteinen soutuvene ja sellaisen voi vuokrata myös aiemmin mainitulta SUP Tampereelta. Tampere Lake Experience vuokraa Pyhäjärven puolella moottorivenettä, retkeily- ja kalastusvälineitä ja paljon muuta!

 

Oman risteilyn voi varata TilausveneTampereelta tai Yero Charterilta. Luksusristeily räätälöidään tilaajan tarpeisiin sopivaksi.

 

Lisää luettavaa