Siirry sisältöön
Kartta

Suppailemaan!

SUPpaa Tampere järjestää mainioita kokemuksia SUP-laudoilla (SUP=standup paddling eli pystymelonta). SUPpaa Tampere järjestää kursseja ja vuokraa välineitä, opastetuista aktiviteeteista löytyy muun muassa SUP-joogaa sekä yöttömän kesäyön kierroksia. Kesäisin SUP löytyy Pyynikin uimarannalta ja toiminta keskittyy Pyhäjärven puolelle.

Myös Rauhaniemen uimarannalta saa vuokralle SUP-lautoja. Suppauksen saloihin on tarjolla alkeiskursseja, ja ennen omin päin suppailua onkin suositeltavaa, että taustalla on hieman kokemusta tai harjoittelua.

Ota alle vesijetti tai kokeile flyboardia!

Tampereen Vesijettivuokraus Hatanpään soutukeskuksella vuokraa vesijetit, wakeboard- ja SUP-laudat tai vaikka saunalautan käyttöösi! Saatavilla myös flyboard-lennätyksiä, vesisuksia sekä vetorenkaita ja vetosohvia – tästä ei valikoima parane!

Kaapelivesihiihtoa ja vesipallon sisällä menoa

Wakeboardingia pääsee harrastamaan Tohloppi Wakessa, josta voi vuokrata wakeboard-laudan ja surffata pitkin kaapelirataa 32 kilometriä tunnissa! Myös donitsi ja SUP-lautoja vuokrattavissa.

Peltomäki Resortin tapahtumalaaksossa Ylöjärvellä on monenlaisia aktiviteetteja tarjolla. Siellä voi vesilautailun ohella kokeilla cable wakeboardingia, eli kaapelivesilautailua, joka on kasvavan suosion saavuttanut kesäinen aktiviteetti. Järven yli on viritetty kaapelilinja, joka vetää vesilautailijaa vauhtiin radalla, jossa on hyppyreitä ja temppureilejä. Cable wakeboarding ei vaadi aikaisempaa kokemusta – pelkällä kokeilunhalulla pääsee jo pitkälle! Vuokrattavana myös SUP-lautoja.

Koskikellujien kanssa pääset testaamaan mahtavaa kuplapalloa ja kävelemään sen sisällä veden päällä. Suuri pallo täytetään ilmalla ja sen jälkeen tyyli on vapaa, juosten tai kävellen pallon sisällä pääsee nauttimaan vesielementistä hieman erilaisesta kulmasta. Isommalle porukalle saat vesipallot vuokrattua myös Tapahtumaleijonilta.

Kanootit, kajakit ja soutuveneet

Jos kuitenkin mielit vesille hieman rauhallisemmissa merkeissä, löytyy Tampereelta perinteisiä kanootteja, kajakkeja ja soutuveneitä käyttöön ja vuokrattavaksi. Hiking Travel Hit vuokraa kanootteja ja kajakkeja parimetrisestä squirt-kajakista suurkanoottiin asti. Tres Hombresilta käyttöönsä saa vuokrattua kajakkeja, ja yritys järjestää melontakurssejakin. Kajakkeja Tampereella voi vuokrata myös Kelo ja kallio Adventuresilta. Jos kiinnostaa lähteä hieman pidemmälle Tampereelta, Päijälässä Kuhmoisissa voi vuokrata kanootin tai kajakin ja lähteä Pitkäveden melontareitille. Härmälän leirintäalueella on vuokrattavana perinteinen soutuvene ja sellaisen voi vuokrata myös aiemmin mainitulta SUP Tampereelta. Tampere Lake Experience vuokraa Pyhäjärven puolella moottorivenettä, retkeily- ja kalastusvälineitä ja paljon muuta!

Purjelautailu

Purjelauta.fi järjestää purjelautailukursseja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin konkareille. Sisävesillä purjelautailu on parhaimmillaan yhtä hienoa kuin merelläkin, eikä matka harrastuspaikalle ole yleensä pitkä. Kursseille ovat kaikki tervetulleita taitotasosta riippumatta.