Siirry sisältöön
Kartta

Yllätysmenu on parhaimmillaan totaalinen heittäytyminen sekä sali- että keittiötaitureiden osaavaan huomaan. Menun nauttiminen saattaa myös laajentaa makumieltymyksiä ja murtaa jopa ennakkoluuloja. Tarjolle saattaa tulla mainioiksi havaittavia raaka-aineita, joita illastaja itse ei olisi tullut muuten valinneeksi, ja hurmaavia rypäleitä, joita ei olisi keksinyt lasiinsa kaataakaan. Yllätysmenussa myös raaka-aineet saattavat vaihtua maistelumenua villimmin, kun keittiö pääsee hyödyntämään pienempiäkin eriä saataville sattuvia huippuraaka-aineita sesonkejakin ketterämmin seuraillen.

Sekä maistelu- että yllätysmenun nauttimiseen kannattaa varata reilusti aikaa. Kumpikin menutyyppi on usein saatavilla myös kasvis- ja jopa vegaanisena versiona.

Dabbalin yllätysmenu hurmaa Lapin erikoisantimin

Dabbal Kitchen & Barin valikoimassa on neljän ruokalajin yllätysmenu, joka tarjoaa keittiötiimille tilaisuuden hyödyntää myös pienempiä eriä hyppysiin saatavia huippuraaka-aineita. Annoksissa saattaa yllättää esimerkiksi kaukomaita myöden himoittu matsutake, riekko tai poronsydän.

Dining 26 – maistelua annoksia jakaen

Arto Rastaan laajasti välimerellissävytteisen Dining 26 -ravintolan 9 ruokalajin maistelumenu koostuu lukuisista annoksista, jotka on tarkoitettu yhdessä jaettaviksi. Menun annoksille on valikoitu sointuva suositusjuomapaketti.

Hella & Huone – yllätyksellinen maistelumenu

Hella & Huoneen viiden ruokalajin maistelumenun annoskavalkadi paljastuu etukäteen vain tiedustellessa, joten kokonaisuus toimii myös yllätysmenuna. Annoksista tarjotaan lisätietoja niiden sisältämien allergeenien sekä raaka-aineiden alkuperän suhteen.

Ravintola Kajon maistelumenu pohjaa lähi- ja luonnonraaka-aineisiin

Kajon maut perustuvat luonnon villiin vihreään ja lähiraaka-aineisiin, joten maut vaihtuvat aina vuodenajan sekä raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Omien luottotuottajien antimet ovat vahvasti annosten muotoutumisessa mukana. Kajon tiimi palaa kesälomalta to 8.7.

Ravintola Periscopen jaettavat annokset

Arto Rastaan Periscopen maistelumenut koostuvat lukuisista annoksista, jotka on tarkoitettu yhdessä jaettaviksi. Ravintolassa on kaksi erilaista pöytäseurueelle tarjoiltavaa maistelumenua, joista Menu Scope on laajempi yhdeksän ruokalajin kokonaisuus ja Menu Periscope hieman lyhyempi. Makukimara on sekoitus paikallisia ja maailman makuja.

Ravintola Piemonten italialainen maistelumatka

Italialaisen ravintola Piemonten kuuden ruokalajin maistelumenun annoksissa hyödynnetään värikkäämmin sesongin raaka-aineita. Menu on tilattavissa vain koko pöytäseurueelle. Allergiat sekä erityisruokavaliot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä.

Tiiliholvin yllätysmenu on kestosuosikki

Tiiliholvin yllätysmenu on ollut kestosuosikki jo usean vuoden ajan. Ravintolasta saa myös täysin sokkona maisteltavan menun. Yllätysmenussa Tiiliholvin keittiötiimi pääsee toteuttamaan parhaiten osaamistaan ja hyödyntämään myös pieniä eriä huippuraaka-aineita, joita ei välttämättä muuten rajallisesta saatavuudesta johtuen voitaisi käyttää pidempiaikaisilla menuilla.
Tiiliholvin yllätysmenu palaa tarjontaan kesämenun jälkeen.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Kohokohdat.fi kanssa.