Siirry sisältöön
Kartta

Tampereen kaupunki ja Visit Tampere valmistautuvat 10. helmikuuta järjestettävään UMK24-tapahtumaan. Nyt koko kaupunkiyhteisöllä on mahdollisuus olla mukana toteuttamassa ikimuistoista UMK-viikkoa ja etenkin viikonloppua 9.–11. helmikuuta!

Suosion jatkuvan kasvun ja edelliskauden kotimaisen ja kansainvälisen viisuilmiön myötä UMK24-tapahtuma kasvaa areenaluokkaan siirtyessään vuonna 2024 Tampereen Nokia Arenalle. UMK villitsee nyt enemmän kuin koskaan ja on kasvanut yhdeksi Suomen tärkeimmistä viihdetapahtumista. Viisufanit ympäri maailman alkavat pitää sitä jo maailman parhaana viisukarsintana, jonka myötä Tampereelle saapuukin tuhansia vieraita ympäri Suomea ja maailmaa. Paikalle saapuu esimerkiksi paljon kansainvälisten medioiden edustajia ja suosittuja viisuvaikuttajia.

Tilanne on otollinen luomaan maailmalla Tampereesta positiivista kuvaa erinomaisena, turvallisena matkakohteena ja maailmanluokan tapahtumakaupunkina. Toki Tampere tulee näkymään myös kotimaassa, pelkästään Suomessa UMK:ta seurasi edelliskaudella 2,1 miljoonaa katsojaa.

Miten pääsen mukaan?

The Wannabe Eurovision Host City -kampanja näkyy kaupungissa koko tapahtumaviikon ajan. The Wannabe Eurovision Host City ei kuitenkaan synny ilman yritysten ja kaupunkilaisten apua. Levitetään siis huuma kaikkialle ravintoloista, saunoihin, kauppoihin, hotelleihin, baareihin, turuille ja toreille! Pidetään koko kaupunkina huolta siitä, että jokaisen on turvallista osallistua omana itsenään ja ottaa ilo irti. Annetaan teemavärin näkyä, somistetaan tiloja ja kehitetään mielenkiitoisia tuotteita UMK-huuman ympärille.

Kokoamme kaiken tapahtumaviikonlopun (ja -viikon) tarjonnan osoitteeseen https://visittampere.fi/umk/. Sivustolle tulee lisäksi paljon muita kivoja vinkkejä viikonloppuun (sivun sisällöt ovat vielä työn alla ja päivittyvät koko ajan). The Wannabe Eurovision Host City -teema on ennen kaikkea mahdollisuus yritystoiminnan kehittämiseen ja tuotteistamiseen. Jos tuote on digitaalisesti ostettavissa, voimme ohjata kuluttajan Visit Tampereen UMK-sivun kautta suoraan myyntikanavaanne.

Viisumeininkiin osallistuminen on helppoa. Kyseessä voi olla viikonlopun erikoistarjous, viisuisa mocktail, leivos, kisakatsomo tai vaikka viisukaraoke. Viisubrunssi tai viisubileet on helppo toteuttaa viisuisalla soittolistalla. Miten olisi pinkillä valaistu sauna? Pinkkiä päällä asiakaspalvelijoilla tai kaikki pinkit vaatteet tarjouksessa? Pienistä teoista muodostuu yhdessä jotain todella suurta ja mahtavaa! Koska kaupungissa on myös kansainvälisiä vieraita, toivomme tietoa oheisohjelmasta suomeksi ja englanniksi.

Kun saatte tuotteen valmiiksi ja julki omiin kanaviinne, ilmoittakaa siitä myös Tuomas Paloniemelle sähköpostitse osoitteeseen tuomas.paloniemi@visittampere.fi. Tuomakselle ilmoitetut viisutuotteet nostetaan mukaan teemasivulle. 

Jos järjestätte teemaan liittyvän tapahtuman, ilmoittakaa se tapahtumat.tampere.fi -tapahtumakalenteriin. Valitse tapahtumaa ilmoittaessasi tapahtuman kategoriaksi ”UMK 2024”. Tapahtumakalenteriin syötetyt tapahtumat  julkaistaan myös Visit Tampereen tapahtumakalenterissa ja UMK-aiheisella nettisivuilla.

Huomioi tämä!

Oheistoimintaa on mahdollista järjestää omissa toimitiloissa tai toimijan omalla alueella. Huomioithan tapahtumia järjestäessäsi mahdolliset lupa-asiat ja muut säädökset. Huomioithan myös, että Ylen, UMK:n tai Euroviisujen logoja ei saa käyttää. Termiä UMK-viikko ja UMK-huuma voi käyttää, mutta niitä ei saa yhdistää kaupallisiin tarkoituksiin tai muuten myynnin edistämiseen.​

  • Esimerkiksi maininta, että UMK tulee Tampereelle tai UMK:n toivottaminen tervetulleeksi Tampereelle on mahdollista.
  • Käytetään siis Tampere – The Wannabe Eurovision Host City teemaa kun kerrotaan somistuksesta, oheisohjelmistosta, tuotteista tai palveluista.

Suoria TV- ja radiolähetyksiä saa katsoa vapaasti myös julkisissa tiloissa. Edellytyksenä Ylen lähetysten esittämiselle on, että Ylen lähetys välitetään alkuperäisenä sitä muuttamatta eikä lähetykseen liitetä kaupallista materiaalia, kuten mainoksia. Lähetyksiä ei saa nauhoittaa eikä niiden seuraamisesta saa periä maksua. Tarkista lisätiedot Ylen lähetyksiin liittyen: https://yle.fi/aihe/s/areena/kayttoehdot

Inspiraatiota teeman ympärille

Kampanjan teemavärinä käytetään Tampereen kaupungin brändiväriä Red Violet, Fuksia (HEX: #a5407b). Kampanjan teemafonttina käytetään Tampereen kaupungin brändifonttia Montserrat. Lisätietoja Tampereen kaupungin brändin elementeistä löydät Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Tarvitsetko taustamusiikkia? Olemme koonneet Visit Tampereen Spotify-tilille valmiin soittolistan, joka on täynnä vanhoja suomalaisia viisuklassikoita, UMK-hittejä ja Euroviisusuosikkeja vuosien varsilta. Huomioithan, että Spotify on vain kuluttajakäyttöön. Voit kuitenkin hyödyntää soittolistaa inspiraationa yrityksesi viisuisan tunnelman luomiseen!  Spotify-soittolista: The Wannabe Eurovision Host City.

Jaa tunnelmia, kuvia ja videoita eri kanavissa somessa tunnisteilla #TampereWannabeEurovisionHostCity #UMK24 #Tampere ja #VisitTampere! Haasta myös yrityksiä ja yhteisöjä mukaan tekemään yhdessä kaikkien aikojen UMK-viikko The Wannabe Eurovision Host City -teemalla!

Tilaa valmiit painotiedostot somisteille

Paikalliset yritykset ja yhteisöt voivat tilata maksutta valmiita painotiedostoja somistusmateriaaleista alla olevan lomakkeen kautta. Voit somistaa omaa toimitilaasi teeman mukaisesti ja käyttökohteita voivat olla esimerkiksi näyteikkunat sekä yrityksen sisätilat.

Täyttämällä alla olevan lomakkeen saat linkin materiaalipankkiin. Materiaalipankista saat ladattua painovalmiit tiedostot (julistepohja; ympyrä) somistusmateriaaleja  varten. Painotiedostoista voit teettää esimerkiksi julisteita, tarroja ja lasinalusia. Painotiedostojen lisäksi aineistoihin on tulossa myös muutama valmis somepohja ja digiaineisto.

Huomioi, että painotiedostot ovat somistusta varten, eikä niistä teetettyjä tuotteita saa myydä eteenpäin. Materiaalia on käytettävä lakia ja hyvää tapaa noudattaen, eikä sitä saa käyttää aatteellisiin, poliittisiin tai uskonnollisiin tarkoituksiin tai mitään ihmisryhmää vastaan. Materiaalia ei saa muokata, eikä siihen saa lisätä kolmannen osapuolen logoa.

Materiaalien tilaus

Materiaalien tilaus

Täyttämällä tietosi hyväksyt ehdot ja ilmoittaudut materiaalien tilaajaksi. Materiaalien latauslinkki toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja materiaaleista saat Tampereen kaupungin tapahtumapäälliköltä Saara Saarteiselta: saara.saarteinen@tampere.fi ja tapahtumatuottaja Matilda Salmiselta: matilda.salminen@tampere.fi.

Tietosuojaseloste

Tutustu myös tähän: Yrittajalle_TheWannabe_Eurovision_Host_City