Siirry sisältöön
Kartta

Järvien Reitit -pyöräilyreitit tarjoavat palan Suomen kauneinta luontoa ja unohtumattoman matkan kaikille luonnon ystäville – hyppää pyörän selkään ja matkaa vehreiden metsien ja kristallinkirkkaiden vesien siivittämänä lumoavaan rauhaan.

Pirkanmaan maakuntajärveksi valittu Längelmävesi sijaitsee Pirkanmaan sydämessä, Oriveden ja Kangasalan kansallismaisemissa. ”Kas Längelmävesi tuolla, vöin hopeisin hohtelee” lauletaan tunnetussa Kesäpäivä Kangasalla-laulussa, romanttiset maalaismaisemat ja kirkasvetinen järvi ovat inspiroineet taitelijoita kautta vuosisatojen.

Reitin varrella voi tutustua uniikkeihin taidekohteisiin ja taiteilijoihin, esimerkkinä mainittakoon kolme tunnettua kuvanveistäjää Aimo Tukiainen, Teemu Luoto ja Kimmo Pyykkö. Pysähdy ja anna maisemien ja kohteiden inspiroida! Reitti kulkee monipuolisissa maaseutumaisemissa, elävien kylien ja kulttuurihistoriallisesti kiinnostavien kohteiden äärellä.

Reitin varrella sijaitsee useita uniikkeja kahviloita ja pyöräilijäystävällisiä majoituspaikkoja. Reitille saavut kätevästi myös junalla.

Katso lisää