Siirry sisältöön
Kartta

Saapuminen Tampereelle

Hyvä tapa vähentää hiilijalanjälkeään on saapua Tampereelle junalla tai linja-autolla henkilöauton sijaan. Julkinen liikenne mahdollistaa Tampereelle saapumisen mutkattomasti joka puolelta Suomea.

Tampereen sisällä liikkuminen julkisen liikenteen välineillä on myös tehty helpoksi. Ratikka, sekä bussit kulkevat kellon ympäri, sekä paikallisia että turisteja palvelevat näppärät kaupunkipyörät. Tampereella pyörällä liikkuminen on kattavien pyöräteiden vuoksi mukavaa ja helppoa. Myös keskusta-alueen käveltävyys on tosi juttu! Kaikki on saavutettavissa nopeasti myös jalkaisin ja se jos mikä on kestävää.

Tutustu Tampereella pyöräilyyn lisää täällä!

Vastuullista hauskanpitoa

Vietä päivä Särkänniemessä tai vaikka museoissa. Moni Tampereen museoista on osa Valitse vastuullisemmin -palvelua. Museokeskus Vapriikki tarjoaa mahtavan museokokemuksen pelimuseoineen ja jääkiekkomuseoineen. Muumimuseo tarjoaa elämyksiä jokaiselle perheenjäsenelle. Tiesitkö, että Tampere-talo, jossa Muumimuseo sijaitsee, tuottaa itse uusiutuvaa energiaa katolla sijaitsevilla aurinkopaneeleilla?

Hurjapäille elämyksiä tarjoilee Seikkailupuisto Flowpark Varala ja Särkänniemi. Valitse vastuullisemmin -palvelun lisäksi Särkänniemellä on myös Sustainable Travel Finland -merkki. Korkeilta paikoilta ei vältytä myöskään Finlaysonin kattokävelyssä, jossa Finlaysonin sekä keskustan alue avautuvat uusin silmin kattojen reunalta.

Shoppailun ystävät voivat jättää hurjapäät hurjastelemaan ja suunnata sillä välin shoppailemaan Mielaan.

Kulttuuria ja tapahtumia

Tampereen Teatteri sekä Tampereen Työväen Teatteri ovat osa Valitse vastuullisemmin -palvelua. Koe kulttuuria teattereiden lisäksi erilaisissa vastuullisissa tapahtumissa. Musiikkitapahtumista pääsee nauttimaan Tampere Jazz Happeningin sekä Tampereen Sävel ja Tampere Biennale -tapahtumien merkeissä.

Ruokaa ja herkkuja

Nautiskele vastuullisesta kahvila- ja ravintolakokemuksesta Tampereella. Vieraile vaikka Valkoinen Puu kahvilassa ja maistele herkullisia kakkuja, koe upea menukokonaisuus Kajossa tai syö maistuva aamiainen Ravintola Puistossa. Vegaanista lounasbuffettia tarjoillaan Kalevan Papupadassa.

Kajon toiminnasta vastuullista tekee muun muassa se, että käytettävien tuotteiden tuotantoketjut selvitetään ja siitä viestitään asiakkaille. Kahvila Valkoisessa Puussa sosiaalista kestävyyttä edistetään aktiivisesti ja näkyvästi tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Mites se majoittuminen?

Majoittujille vastuullisia vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Tiesitkö, että Courtyard by Marriott hotellissa jokaista majoitettua Green Choice Deluxe -huonetta kohden istutetaan yksi puu? Vastuullisia vaihtoehtoja ovat myös Grand Hotel Tammer ja esimerkiksi Scandic hotellit.

Jos majoitut mieluummin poissa kaupungin melskeeltä, löytyy vastuullisia majoittajia myös Tampereen lähiseuduilta Sastamalasta sekä Virroilta ja Valkeakoskelta. Rauhaa löytyy kuitenkin myös lähempänä Tampereen keskustaa vaikkapa Scandic Rosendahlista.

Tutustu vastuullisiin toimijoihin täällä!