Siirry sisältöön
Kartta

Manserock soi Vapriikissa

Tervetuloa tutustumaan tamperelaiseen musiikki-ilmiöön, Manserockiin!

Juice Leskinen Coitus Int. ja Alwari Tuohitorvi lähtivät kesällä 1975 yhteiselle kiertueelle, jonka nimeksi tuli Manserock. Tästä sai nimensä ilmiö, joka valloitti koko Suomen ja kasvoi megaluokan suosioon seuraavan vuosikymmenen aikana. Manserockin tunnetuimpia nimiä ovat 1970-luvulla ilmiön aloittaneet Juice Leskinen, Alwari Tuohitorvi, Kaseva ja Tabula Rasa. 1980-luvulla joukkoon liittyivät legendaariset Eppu Normaali ja Popeda, jotka jatkavat edelleen vahvasti. Naisbändeistä tunnetuin on Ilona.

Näyttelyssä on esillä laaja kattaus rockmuistoja: muun muassa soittimia, esiintymisasuja, fanitavaraa, tuttuja ja tuntemattomia valokuvia keikoilta ja keikkabusseista sekä videotaltiointeja. Näyttelyssä paljastetaan myös laaja ja polveileva Manserockin sukupuu. Ja tietysti näyttelyssä soi rock.

Kiven voima esittelee kivien ja mineraalien ihmeellistä maailmaa

Kiven voima esittelee näyttävästi kivien ja mineraalien ihmeellistä maailmaa ja satoja kivimaailman aarteita kaikkialta ympäri planeettaamme, ja vähän avaruudestakin.

Kivimuseon kokoelma on Suomen suurin, näyttävin ja värikkäin yksityishenkilön keräämä kivikokoelma. Uudessa näyttelyssä esillä ovat kaikki Vapriikin kivikokoelmien helmet ja kaikki erikoisimmat kivet Suomen suurimmista puufossiileista ja ametistikoteloista aitoihin timantteihin ja muihin jalokiviin, safiirista smaragdiin, obsidiaanista häränsilmään ja pehmeistä okeniiteista myrkyllisiin krokoiitteihin. Monet kivistä eivät ole olleet esillä Vapriikissa aiemmin.

Näyttelyssä voit myös tutustua siihen, miten kivet ovat syntyneet ja kuinka vanhoja ne ovat. Elottomien kivien lisäksi joukossa on eloperäisiä, nimittäin satoja miljoonia vuosia vanhoja fossiileita, kasveista, meri- ja maaeläimistä, myös dinosauruksista, sekä nelimetrinen Allosaurus– ja parimetrinen Mosasaurus-fossiilijäljitelmä. Muita näyttelyn helmiä ovat muun muassa yli 400-iloinen tunisialainen hiekkaruusu ja 100-kiloinen meteoriitti Argentiinasta. Kiven voima -näyttelyssä pääset myös sisälle brasilialaiseen ametistiluolaan ja koskettamaan erilaisia kiviä pyriitistä laavakiviin ja fossiileihin. Lisäksi saat tietää, miten kiviä voi harrastaa?

Näyttely on suunnattu koko perheelle ja erityisesti kaikille aarteiden ystäville. Mikä on sinun suosikkikivesi?

 

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa.