Siirry sisältöön
Kartta

Koe Tampere neljässä tunnissa

Matkailija, joka haluaa kokea Tampereen tärkeimmät kohteet lyhyen vierailunsa aikana, suuntaa ensimmäiseksi kohti kuuluisaa Pyynikin näkötornia. Tee lyhyt kävely luontoreitillä näkötornin ympäristössä ja viimeistele vierailu ihailemalla näköalaa näkötornin huipulta tuoreen munkin kera. Näkötornilta voit jatkaa matkaa kohti Pispalan kauniita puutaloja ja Suomen vanhinta yleistä saunaa, Rajaportin saunaa. Sauno lempeissä löylyissä ja tutustu Tampereen saunakulttuuriin upeassa miljöössä.

Saunomisen jälkeen matka jatkuu kohti Finlaysonin punatiilistä aluetta. Ihaile historiaa, rakennuksia, kuohuvaa Tammerkoskea ja eläydy 1830-luvun puuvillatehtaan ääniin ja elämään. Poikkea myös Työväenmuseo Werstaalle oppimaan lisää työväen historiasta sekä tutustumaan vaihtuviin näyttelyihin. Werstaan sisäänpääsy on aina ilmainen.

Viimeinen etappi Tampereen pikavisiitillä on makujen täyttämä Kauppahalli. Ihastu Kauppahallin leppoisaan tunnelmaan ja tutustu tamperelaisiin kulinaarisiin erikoisuuksiin, kuten mustaan makkaraan ja rievään. Maistele myös leivonnaisia, juustoja ja muita ihania tuoreita sekä laadukkaita paikallistuotteita. Tutustumisretken kauppahallissa sekä Tampereella kruunaa myöhäinen lounas ranskalaisvaikutteisessa ravintolassa 4 Vuodenaikaa.

Lue lisää Tampereesta saunapääkaupunkina täällä ja tutustu Tampereen ravintoloihin ja ruokakulttuuriin täällä!