Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Neljä tuntia Tampereella

13.12.2018

Vain muutama tunti aikaa Tampereella eikä ideaa mitä nähdä, tehdä tai kokea? Ei hätää, Tampereelta löytyy upeita kohteita ja mielekkäitä aktiviteetteja myös lyhempiin vierailuihin oli kyseessä sitten lapsiperhe, designin ystävä, kulttuurinnälkäinen tai jotain siltä väliltä!

 

Koe Tampere neljässä tunnissa

 

Matkailija, joka haluaa kokea Tampereesta tärkeimmät kohteet lyhyen vierailunsa aikana, suuntaa ensimmäiseksi kohti kuuluisaa Pyynikin näkötornia. Tee lyhyt kävely luontoreitillä näkötornin ympäristössä ja viimeistele vierailu ihailemalla näköalaa näkötornin huipulta tuoreen munkin kera. Näkötornilta voit jatkaa matkaa kohti Pispalan kauniita puutaloja ja suomen vanhinta yleistä saunaa, Rajaportin saunaa. Sauno lempeissä löylyissä ja tutustu Tampereen saunakulttuuriin upeassa miljöössä.

Saunomisen jälkeen matka jatkuu kohti Finlaysonin punatiilistä aluetta. Ihaile historiaa, rakennuksia, kuohuvaa Tammerkoskea ja eläydy 1830- luvun puuvillatehtaan ääniin ja elämään. Poikkea myös Työväenmuseo Werstaalle oppimaan lisää työväen historiasta sekä tutustumaan vaihtuviin näyttelyihin.

Viimeinen etappi Tampereen pikavisiitillä on makujen täyttämä Kauppahalli. Ihastu Kauppahallin leppoisaan tunnelmaan ja tutustu tamperelaisiin kulinaarisiin erikoisuuksiin, kuten mustaan makkaraan ja rievään. Maistele myös leivonnaisia, juustoja ja muita ihania tuoreita sekä laadukkaita paikallistuotteita. Tutustumisretken kauppahallissa sekä Tampereella kruunaa myöhäinen lounas ranskalaisvaikutteisessa ravintolassa 4 Vuodenaikaa.

 

Lue lisää Tampereesta saunapääkaupunkina täällä!

Lue lisää Tampereen ravintoloista ja ruokakulttuurista täällä!

 

Lapsiperheen neljä tuntia Tampereella

 

Lapsiperheen neljä tuntia Tampereella alkaa parhaiten maailman ainoassa Muumimuseossa. Uppoudu Tove Janssonin muumien matkaan, ihaile kuvituspiirroksia sekä maalauksia ja tutki kaksimetriä korkean muumitalon salaisuuksia. Muumimuseossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Nälän yllättäessä apu löytyy läheltä, sillä Ravintola Tuhto tarjoilee lounasta sekä á la carte annoksia Tampere-talon alakerrassa.

Muumimuseosta ja sisätiloista matka jatkuu ulos kohti Koskipuiston kulmaa ja Pikku kakkosen leikkipuistoa. Tampereen tunnetuin leikkipuiston keskeisenä teemana ovat Pikku Kakkosesta tutut hahmot. Puistosta löytyy monenmoisia kiipeilytelineitä sekä liukumäkiä lapsille. Vanhemmatkaan eivät puistossa tylsisty, sillä alueelta löytyy myös aikuisille suunnattuja ulkokuntoilulaitteita.

Ulkoilun jälkeen kaipaa aikuiset ja pikkuväkikin lämmikettä ja ehkä pientä suolaistakin. Viimeiset hetket Tampereen retkestä kannattaa käyttää lasten suosioon varmasti nousevassa, uniikissa pupukahvila 3D Crush Caféssa. Itsenäisyydenkadulla sijaitseva kahvila tarjoaa kahvilaherkkujen lisäksi mahdollisuuden tutustua pörröisiin pupuihin erillisessä puputerapiahuoneessa. Puput liikuskelevat huoneessa vapaasti ja niiden toimia saa seurata lähietäisyydeltä. Lapsiperhe viihtyy kahvilassa pitempääkin, sillä kahvilan alakerrasta löytyy myös pelihuone, jossa voi pelata lauta- sekä Playstation pelejä koko perheen voimin.

 

Lue lisää lasten Tampereesta täällä!

Designin ystävän neljä tuntia Tampereella

 

Lyhyt vierailu Tampereella on myös shoppailijan ja designista pitävän mieleen. Aloita Tampereen tutkimusretkesi tutustumalla Tallipihaan ja sen suloisiin pikkupuoteihin. Putiikeista löydät niin kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja, käsintehtyjä kortteja, rustiikkeja puutuotteita kuin värikkäitä lelujakin. Kahvihampaan kolottaessa suuntaa Tallipihan kahvilan lämpöiseen tunnelmaan ja nauti kuppi kuumaa kahvilan oman leivonnaisen kera.

Tallipihalta designin etsijä suuntaa askeleensa kohti Kehräsaarta. Kehräsaaressa ihastuttavat PIHKA Collectionin käsintehdyt nahkakengät sekä laukut, PikkuPutiikit- liikkeen korut, asusteet ja heijastintuotteet sekä Kehräsaaren Kaupan taitavien käsityöläisten laaja valikoima designvaatteita, -keramiikkaa sekä -asusteita.

Nälän yllättäessä suuntaa Kehräsaaren sillan yli kohti Aleksanterinkatua, josta löydät kotoisan 2h + k- ravintolan, jonka tuoksuva keittiö tarjoilee lounasta, á la carte -annoksia sekä naposteltavaa kylmien juomien kyytipojaksi. Kokeile esimerkiksi aromikasta etanapannua, rapeaa parilaleipää tai kermaista risottoa punatiilisessä miljöössä.

Viimeiset hetket Tampereen pikavisiitistä kannattaa käyttää Hatanpään valtatien ja Otavalankadun kulmilla sijaitsevissa design-liikkeissä. Eettisesti tuotettuja, näyttävillä kuoseilla varustettuja design-vaatteita etsivä matkailija löytää aarteita MUKA VA flagship storesta. Onemanband – Finnish Designers Boutiquessa matkailija taas ihastuu vaatteisiin, kenkiin sekä asusteisiin, jotka ovat eettistä ja kestävää lähituotantoa Suomesta sekä Euroopasta.

 

Lue lisää Tamperelaisesta designista täällä tai tutustu DesignOnTampere- karttaan täällä!

Kulttuurinnälkäisen neljä tuntia Tampereella

 

Kulttuurinnälkäinen aloittaa pikavisiittinsä Tampereella yhdestä Tampereen monista museoista. Tutustu esimerkiksi Museokeskus Vapriikkiin, josta löydät Vapriikin vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Suomen ainoan pelimuseon, postimuseon, Tampereen luonnontieteellisen museon, Tampereen Kivimuseon, Mediamuseo Rupriikin sekä Suomen jääkiekkomuseon. Museokierroksen jälkeen on mukava istahtaa sulattelemaan kaikkea nähtyä ja koettua Ravintola Valssiin höyryävän kahvikupillisen tai lounaan ääreen.

Ruokatauon jälkeen kulttuurista kiinnostunut matkaaja vaihtaa näkökulmaa ja suunnistaa Satakunnan sillan yli kohti Pirkankatua ja galleria Saskiaa. Gallerian näyttelyt vaihtuvat kuukausittain, joten esillä on aina jotain uutta ja jännittävää taidetta nähtävillä. Kivenheiton päässä Galleria Saskiasta sijaitsee Valokuvakeskus Nykyaika. Valokuvakeskus Nykyaika esittelee valokuvataidetta ja järjestää tiloissaan oheisohjelmaa kuten työpajoja, taiteilijatapaamisia sekä luentoja. Tutustu kuukauden kuvaan yläkerran käsikirjastossa tai ihaile alakerran näyttelyitä. Jos aikaa on enemmänkin, kannattaa tutustua gallerioiden lisäksi Tampereen laajaan teatteritarjontaan!

Tyydytettyään kulttuurinnälkänsä suuntaa matkailija kohti yhtä Tampereen legendaarisimmista ravintoloista, Ravintola Tillikkaa. Pikavisiitin viimeisenä pysähdyspaikkana toimiva Ravintola Tillikka sijaitsee Hämeensillan kupeessa huokuen historiaa ja kulttuuria. Vuosien saatossa, toimintansa alkuajoista lähtien Tillikka on ollut myös kulttuuripersoonien suosiossa. Tillikan menusta kannattaa valita perinteistä pyttipannua tai maistella peruslistan kylkeen luotuja kausiannoksia.

 

Lue lisää Tampereen museoista täällä!

Lue lisää vaihtuvista taidenäyttelyistä gallerioissa täällä!