Siirry sisältöön
Kartta

Outdoor Express – Suuntana luonto

Outdoor Express vie sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan luontoon ja takaisin. Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoille; tavoitteena on tarjota helppo mahdollisuus retkeilyyn kaikille.

Viikonloppuisin kesäkaudella 3.5.-1.9.2024 liikennöivän Outdoor Expressin kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot. Perillä on muutama tunti aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Reippailun jälkeen voi nauttia puistojen kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjonnasta. Halutessasi voit myös pakata teltan mukaan ja palata vasta seuraavan päivän kyydillä takaisin.

Isojärvi
Isojärven kansallispuistossa metsäiset vuorimaat ja syvät rotkolaaksot vuorottelevat jääkauden muovaamassa maisemassa. Erämaatunnelmaa tuovat lammilla huuteleva kaakkuri ja veden pintaa lähes äänettömästi lipuva majava. Majavaa et välttämättä näe, mutta jälkiä et voi olla huomaamatta. Miljoonia vuosia vanhojen rotkolaaksojen lomaan rakennetut kämpät ja tukkijätkien käsin tasoittamat tiet kuiskivat tarinoita viime vuosisadan savottamailta. Heretyn kämppäkahvilassa voit nauttia kahvit ja vuokrata käyttöösi polkupyörän, kanootin tai retkeilyvarusteita. Lähde Isojärven maisemiin – aikamatkalle kauas menneisyyteen!

Aikataulu: Tampere – Isojärvi – Tampere
Isojärvelle ajetaan yksi meno-paluu kumpanakin viikonlopun päivänä. Bussi lähtee Tampereelta klo 10.15 ja saapuu Heretyn metsäkämpälle noin klo 11.30. Paluukyyti Isojärveltä lähtee klo 17:15 ja saapuu Tampereelle noin klo 18:30.

Lähtöpaikkana Tampereella on Tampereen Rautatieaseman edusta. Matkalla on välipysäkki Linnainmaa C/B. Isojärveltä paluukyyti lähtee Heretyn metsäkämpän kahvilan luota.

 

Kaikki tapahtuman ajankohdat