Siirry sisältöön
Kartta

Tampere on maisemiltaan ja luonnoltaan mukavasti käpertyneenä kahden suuren järven kainaloon, ja metsän rauhaa ja raikkautta löytyy muutaman minuutin päässä keskustasta.

 

Pyynikki

Pyynikin luonnonsuojelualue on yhdistelmä jylhiä maisemia ja leppoisia ulkoilumaastoja, vain noin reilun kilometrin päässä Keskustorilta. Talvella Pyynikille aurataan hiihtoladut ja kesäisin luontopolulla kävellään ja juostaan raikkaassa ilmassa. Pyynikillä on myös luontorasteja, joita voi käydä läpi ulkoilupäivän lomassa. Pyynikki on monille paikallisille rakas ja tuttu paikka jo lapsuudesta lähtien, ja monille matkailijoille se on upea elämys näkötorneineen ja huikeine maisemineen. Pyynikiltä pääsee jatkamaan matkaa vaikkapa Pispalaan ja sen kuuluisiin portaisiin, joissa monet Suomen huippukiekkoilijatkin ovat treenanneet.

Voit tutustua Pyynikkiin paremmin Tampereen kaupungin sivuilla.

 

Kauppi

Kolmisen kilometrin päässä keskustasta puolestaan sijaitsee Kaupin urheilupuisto, jossa niin ikään pääsee talvella hiihtämään ja kesällä lenkille jalkapatikassa. Kaupissa on yli 30 kilometriä valaistuja reittejä, lännessä on urheilupuiston aluetta ja idässä yhtenäisempää metsäaluetta. Kaupin alueella on myös Soukonvuoren luonnosuojelualue sekä Niihamajärven ympäristössä kulkeva Niihaman luontopolku.

 

Niihama

Niihaman luontopolku on noin 3 kilometrin reitti, jonka varrella on erilaisia rasteja kymmenkunta. Niihaman ulkoilumaja palvelee ulkoilijoita ympäri vuoden, ja sitä voisikin luonnehtia kaupunkilaisten kesämökiksi keskustan kupeessa. Majalla on kahvio, kerran viikossa lämpiävät lenkkisaunat ja alueella on myös makkaranpaistoa varten grillikota ja nuotiopaikkoja. Majalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, joissa varsinkin perheen pienimmät viihtyvät erinomaisesti.

 

Lue lisää Kauppi-Niihaman alueesta Tampereen kaupungin sivuilta.

Ulkoilureitit kartalla löytyy täältä ja ulkokuntosaleista löytyy infoa täällä.

Luonnonuojelualueiden tietoja ja sijainnit Tampereella löytyvät täältä.