Siirry sisältöön

Yhdessäolo, hauskanpito ja Tampereen tahti kutsuvat laskemaan sykettä. Lähde nautiskelemaan Tampereesta kaikilla aisteilla.

Lillan Hotel Café Butik -hotellin vehreä piha ja valkoiset puutarhakalusteet

Lillan Hotel & Kök -hotellin viihtyisä piha kutsuu nautiskelemaan maistuvaa brunssia tai herkullisia Lillan Kök -ravintolan annoksia. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Loma tai vapaa viikonloppu alkaa parhaiten heräämällä kiireettä hotellin pehmeissä lakanoissa. Tulevan päivän ohjelma rytmittyy mukavasti, kun luvassa on sopiva sekoitus yhdessäoloa ja tekemistä vailla suurempaa aikataulutusta. Tampereen helmi, botique-hotelli Lillan Hotel & Kök sopii täydellisesti nautiskelijan loman tukikohdaksi. 

Tamperelainen fine dining on kaupungin tapaan huippulaadukasta, mutta rentoa. Maineikkaan Ravintola C:n johtotähtenä on arvostus suomalaisia raaka-aineita ja käsityötä kohtaan. C käyttää ruoanvalmistuksessa suomalaisia tuotteita, joista valtaosa on Pirkanmaalta, pääosin luomutuottajilta. Parhaisiin reissuihin kuuluu hyvän ruoan lisäksi usein kilistystä kuplivalla. Sitä voi nauttia Champagne Bar Santéssa, jonka samppanjabrunssit ja -risteilyt kuuluvat ehdottomasti nautiskelijan matkaohjelmaan.

Saunapääkaupungin maisemia

Tampereen maisemissa silmä lepää. Järvinäköalat, kaunis koskenranta ja punatiilirakennukset suorastaan kutsuvat kävelyille. Kaupungissa on helppo kävellä paikasta toiseen, koska etäisyydet ovat lyhyitä. Myös kaupunkipyörällä tai sähköpotkulaudalla pääsee mukavasti paikasta toiseen. Tämän kesän uutuutena on mainio Biketaxi, jonka kyydissä voi lähteä Ranta-Tampellaan tai Ratinaan kiertoajelulle. Maisemia voi ihailla myös Periscopen huikealta kattoterassilta, joka tuo pienen pala Balia kaupunkiin. 

Polkupyöräilijöitä pyöräilemässä vehreän luonnon keskellä järvimaisemassa

Järvien Reitit tarjoavat pyöräilijöille upeita maisemia, uniikkeja kokemuksia ja upeita saunaelämyksiä. Kuva: Laura Vanzo

Maailman saunapääkaupungissa on lempeitä löylyjä joka lähtöön. Seudulta löytyy yli 50 yleistä saunaa, joista voi valita mieleisensä. Oli suosikkisi sitten Saunaravintola Kuuman savusauna tai Rauhaniemen kansankylpylän perinteiset löylyt, tekee lauteilla levähtäminen hyvää. Seudun saunoihin pääsee tutustumaan myös esimerkiksi pyörän selästä. Miltä kuulostaisi tynnyrisauna tai jurttasauna? Saunojen lisäksi Järvien Reiteiltä löydät historiallisia kartanoita ja kulttuuria sekä Pirkanmaan kauneimpia maisemia.

Teatterikesä vai kesäteatteri?

Elokuussa Tampereella päästään jälleen kunnolla tapahtumien makuun, kun kuun alussa tarjolla on Tampereen Teatterikesää ja lopussa Tamperrada pintxofestivaalia. Sitä ennen kuuluisassa Pyynikin kesäteatterissa voi nähdä komediaklassikon Tohvelisankarin rouva ja musiikkikomedia Pesänjaon. 

Yksi monipuolisimmista vierailupaikoista Tampereella on Tampere-talo. Kesällä Tampere-talossa pääsee tutustumaan kolmeen mahtavaan näyttelyyn; Keith Haring Posters -näyttelyyn, Ilpo Musto: London Calling -valokuvanäyttelyyn ja Keisteri & Kerimov -näyttelyyn. Keith Haring on yksi maailman tunnetuimmista katutaiteilijoista ja näytteillä on yli sata hänen julistettaan. Teemu Keisteri ja Nikolo Kerimov taas jatkavat työssään ansiokkaasti Keith Haringin perintöä. Valokuvaaja ja toimittaja Ilpo Muston näyttelyssä pääsee ihailemaan rock- ja popmusiikin maailmantähtiä kuten David Bowie, Hurriganes 1970-luvulta, Bruce Springsteen, Juice Leskinen, Oasis ja Popeda. Näyttelyt ovat avoinna 22.6.–15.8.