Siirry sisältöön
Kartta

Yhdessäolo, hauskanpito ja Tampereen tahti kutsuvat laskemaan sykettä. Lähde nautiskelemaan Tampereesta kaikilla aisteilla.

Loma tai vapaa viikonloppu alkaa parhaiten heräämällä kiireettä hotellin pehmeissä lakanoissa. Tulevan päivän ohjelma rytmittyy mukavasti, kun luvassa on sopiva sekoitus yhdessäoloa ja tekemistä vailla suurempaa aikataulutusta. Tampereen helmi, botique-hotelli Lillan Hotel & Kök sopii täydellisesti nautiskelijan loman tukikohdaksi.

Parhaisiin reissuihin kuuluu hyvän ruoan lisäksi usein kilistystä kuplivalla. Sitä voi nauttia Champagne Bar Santéssa, jonka samppanjabrunssit ja -risteilyt kuuluvat ehdottomasti nautiskelijan matkaohjelmaan.

Saunapääkaupungin maisemia

Tampereen maisemissa silmä lepää. Järvinäköalat, kaunis koskenranta ja punatiilirakennukset suorastaan kutsuvat kävelyille. Kaupungissa on helppo kävellä paikasta toiseen, koska etäisyydet ovat lyhyitä. Myös kaupunkipyörällä tai sähköpotkulaudalla pääsee mukavasti paikasta toiseen. Tämän kesän uutuutena on mainio Biketaxi, jonka kyydissä voi lähteä Ranta-Tampellaan tai Ratinaan kiertoajelulle. Maisemia voi ihailla myös Periscopen huikealta kattoterassilta, joka tuo pienen pala Balia kaupunkiin.

Maailman saunapääkaupungissa on lempeitä löylyjä joka lähtöön. Seudulta löytyy yli 50 yleistä saunaa, joista voi valita mieleisensä. Oli suosikkisi sitten Saunaravintola Kuuman savusauna tai Rauhaniemen kansankylpylän perinteiset löylyt, tekee lauteilla levähtäminen hyvää. Seudun saunoihin pääsee tutustumaan myös esimerkiksi pyörän selästä. Miltä kuulostaisi tynnyrisauna tai jurttasauna? Saunojen lisäksi Järvien Reiteiltä löydät historiallisia kartanoita ja kulttuuria sekä Pirkanmaan kauneimpia maisemia.

Teatterikesä vai kesäteatteri?

Elokuussa Tampereella päästään jälleen kunnolla tapahtumien makuun, kun kuun alussa tarjolla on Tampereen Teatterikesää ja lopussa Tamperrada pintxofestivaalia. Sitä ennen kuuluisassa Pyynikin kesäteatterissa voi nähdä klassikkonäytelmän Täällä Pohjantähden alla.