Siirry sisältöön
Kartta

Aamu

Päivä alkaa parhaiten hyvällä aamiaisella tai brunssilla. Aamiaista varten suuntaa esimerkiksi Kauppahalliin. Hallissa kannattaa testata ainakin eggs benedict, jota Ravintola 4 vuodenaikaa tarjoilee. Muista myös kauppahallin monet kahvilat! Lisäksi aamupala on tarjolla esimerkiksi ravintola Puistossa, Pella´s Caféssa ja kahvila Siilinkarissa. Brunssille erinomaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Muusa, Heart of Spain Kauppahallissa ja tunnelmallinen Café Pispala.

Voit myös aloittaa aamusi saunomalla maailman saunapääkaupungissa. Aamuinen saunahetki ja pulahtaminen jäiseen järveen takaavat mainion aloituksen päivällesi. Saunaravintola Kuuman aamusaunassa voit saunomisen jälkeen maistella ravintolan puolella maittavan aamiaisen. Tarkistathan aamusaunan aikataulut Kuuman omilta sivuilta.

Iltapäivä

Vuokraa potkukelkka tai retkiluistimet ja suuntaa järven jäälle! Hiking Travel, Hit vuokraa luistimia ja potkukelkkoja sekä järjestää retkiä ja koulutusta Bikini Bar -vuokraamossaan Kaupinojalla.

Finlaysonin alueella ja Tallipihalla voi aistia Tampereen kiehtovaa historiaa ja tutustua alueen mielenkiintoisiin museoihin, kauppoihin ja kahviloihin. Nappaa lounasta esimerkiksi Plevnasta tai ravintola Tampellasta tai poikkea Tallipihan kahvilan kuuluisilla laskiaispullilla.

Ilta kolkuttelee jo ovella, mutta mitä päälle illanviettoon? Paikallisten suunnittelijoiden, kuten Uhana DesigninPispala Clothingin tai Palmrothin kaltaisten nimien tuotteet ovat ykkösvalinta! Kaupungin lukuisat vintage- ja second hand -kaupat ovat pullollaan upeita löytöjä. Ja tiesithän, että tamperelainen Sidoste myy Käärijä-sukkia!

Bileitä ennen on käytävä saunassa, sillä Maailman saunapääkaupunki Tampere on täynnä yleisiä saunoja. Yhteensä koko seudulla on niitä melkein 60. Rauhaniemen kansankylpylässä voit hypätä paikalliseen elämänmenoon, rupatteluseuraa löydät aina, kun niin tahdot. Rajaportin sauna on klassikko – Suomen vanhin edelleen käytössä oleva yleinen sauna. Käy aamusaunassa tai herkuttelemassa Saunaravintola Kuumassa, tai testaa vaikka seudun uusin yleisten saunojen tulokas Pereensaaren sauna.

Ilta

Tampereen laadukkaat ravintolat tekevät kaupungista mielenkiintoisen myös hyvän ruoan ystäville. Kokeile uutuuksia kuten Bistro Eloisaa, Nonnia ja Haarlaa, tai nauti klassikoista kuten Ravintola Näsinneulasta, Tillikasta ja Tiiliholvista.

Tampereella on useita mielenkiintoisia paikkoja, joissa voi nauttia monipuolisesta musiikista. Esimerkiksi kansainvälisesti palkittu konserttisali, keikkapaikaksi muutettu vanha elokuvateatteri ja rakennus, jota on käytetty tavaran vastaanottoon ja väliaikaiseen varastointiin. Monen genren keikat ja konsertit takaavat korvakarkkia jokaiseen makuun. Kurkkaa ainakin G Livelabin, Olympian ja Tavara-aseman tarjonta!

Joko olisi aika aika suunnata Tampereen yöhön nauttimaan vaikka pari Piña Coladaa. Istu iltaa esimerkiksi seudun lukuisissa pubeissa tai muissa istuskelupaikoissa. Tai entä jos tänä iltana kävisitkin laulamassa Sata salamaa tai Bye Bye Babyn karaokessa? Mixeissä dj:iden soittolistoilta löytyy monesti viisusuosikkeja. Klubilla karkeloiden tunnelma on huikea! Lisää vinkkejä bailupaikoista löydät artikkelistamme.