Siirry sisältöön
Kartta

Majoitu matkalla yö, kaksi tai vaikka useampi

Lempäälässä sijaitseva Vaihmalan Hovi on vierailun arvoinen kohde ja mainio majapaikka. Kauniissa miljöössä sijaitsevassa hotellissa on oma pysäköintialue matkailuautoille ja vierasvenelaituri.

Jos järvivesi viluttaa, voi suunnata polskimaan Scandic Eden Nokiaan. Rentouttava kylpyläloma sopii kaikille vauvasta vaariin!

Kivaa koko perheelle, mutta erityisesti niille pienimmille

Herra Hakkaraisen talon kesä on täynnä elämyksiä. Mauri Kunnaksen kirjoista tutut maisemat vievät leikin maailmaan kuin itsestään! Herra Hakkaraisen talossa pääset leikkimään sekä sisätiloihin että ulkotiloihin hauskalle autopihalle. Tekemistä löytyy siis kelillä kuin kelillä Sastamalassa!

Kangasalan Mobiliassa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Museon lisäksi alueelta löytyy polkuautoja, oma hiekkatyömaa lapsille, hydraulinen kaivuri isommille leikkijöille, lapsiystävällinen hiekkaranta ja luontopolku. Lähistöllä sijaitsee myös Vuoden Ajoneuvomuseoksi vuonna 2020 valittu Vehoniemen automuseo, jossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä.

Sankilan kartanolla Pirkkalassa voit tavata esimerkiksi poneja, pupuja ja possuja. Viikonloppuisin Kotieläinpiha-kahvila-bistro palvelee asiakkaita, ja perjantai-iltaisin kartanolla pidetään musiikki-iltamia.

Korpelan torppa on vuonna 1920 rakennettu talo Orivedellä, jonka pihapiirissä ja lähialueilla järjestetään monenlaista toimintaa.

Otamukselta löydät kesäkahvilan, laavun ja grillauspaikkoja, vierasvenelaiturit, veneenlaskupaikan, kallioisen uimapaikan laitureineen, lähdevettä, 27 luontoa ja historiaa käsittävää taulua, sekä luontopolkuja luonnonkauniissa maisemissa. Voit myös vuokrata kajakkeja, kanootteja ja SUP-lautoja. Otamukselta onkin hyvät mahdollisuudet melontaan joko Tupurlanjärven kautta Saikkalanjoelle tai toiseen suuntaan kohti Siuroa ja Kulovettä aina Vammalan eteläpuolelle saakka.

Lähdetään retkelle!

Lempäälän Birgitan polulla on mahdollista käydä pienellä kävelyllä tai patikoida pidemmän kaavan mukaan. Ympyränmuotoisella retkeilyreitillä kauniissa järvi- ja metsämaisemissa on noin 50 kilometriä merkittyä patikointireittiä.

Kaarinanpolku Kangasalla on noin 60 kilometrin reittikokonaisuus josta voi helposti poimia pienempiä osuuksia patikoinnille. Kaarinanpolulta on yhteys myös Birgitan polulle, joten pidempikin vaellusviikonloppu näissä maisemissa onnistuu.

Seitsemisen kansallispuisto Ylöjärvellä on ihanteellinen paikka ulkoiluun ja vaeltamiseen. Vanha aarniometsä, suot ja harjut ovat helposti saavutettavissa. Seitsemisen kansallispuistossa on noin 60 km merkittyjä, eri pituisia reittejä, joista osa soveltuu lastenvaunuille ja pyörätuolille.

Oriveden länsipuolella, rauhallisella metsäalueella sijaitsevan Pukalan virkistysmetsän sydän on syvä ja kirkasvetinen Pukalajärvi. Pukalaa on luonnehdittu jopa Etelä-Suomen Inariksi ja se on rauhallinen päivä- ja viikonloppuretkikohde.

Muista myös Outdoor express -bussit, jotka kuljettavat Tampereen keskustasta suoraan luontoon heinä-elokuun viikonloppuina! Lisätietoja löydät täältä.

Pyöräillessä voi ihailla omaan tahtiin Sastamalan kauniita maisemia ja saada samalla liikuntaa. Noin 20–40 kilometrin mittaisilla reiteillä pääsee tutustumaan sastamalalaisiin maisemiin ja muihin näkemisen arvoisiin kohteisiin. Reiteillä voi nauttia esimerkiksi Rautaveden tai Liekoveden järvimaisemista, Ellivuoren ja Häijään jylhästä maastosta tai kylien idyllisestä maaseudusta.

Täällä pitää käydä!

Yksi ehdottomasti vierailun arvoinen paikka on Serlachius-museot Mäntässä. Kulttuurin ja taiteen keskus tarjoaa unohtumattoman kokemuksen vierailijoilleen. Uutta kokoelmassa! Helene Schjerfbeckin nuoruudentyö Laiturilla. Lorna Simpsonin näyttely ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Taidesaunan yleisövuorot läpi vuoden tiistaisin, heinäkuussa myös keskiviikkoisin.

Serlachius Art Express kuljettaa Tampereelta suoraan museoihin joka päivä.

Yksi alueen helmi on Sappeen matkailukeskus, joka sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Tampereelta. Seikkailupuisto, Bike Park ja ravintola Huippu ovat avoinna päivittäin. Myös Mikko Alatalosta kertova musikaali Maalaispoika Oon -näytökset 5.7.-20.8.2023.

Laukon kartano sijaitsee ainutlaatuisessa kartanomiljöössä Vesilahdessa. Sijainti tarjoaa upeat maisemat kesäravintolalle, taidenäyttelyille ja musiikkihetkille. Alueelta löytyy lisäksi lampaita rapsuteltaviksi.

Hevosurheilun sydämeen pääsee poikkeamalla Ylöjärvellä Teivossa. Esimerkiksi legendaariset Tiistairavit ovat hyvä paikka tutustua ravimaailmaan.

Pirkkalasta löytyy helpotusta kulttuurinnälkään, kun vierailee kunnan keskustassa sijaitsevassa kuvataiteen ja kulttuurin näyttelytilassa. Galleria 2 esittelee pääosin kotimaista, eri tekniikoin tehtyä taidetta.

Kangasala-talosta löytyvässä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on nähtävillä Erika Adamssonin DECADES – vuosikymmeniä -kesänäyttely 10.6. alkaen.

Ideaparkissa vierähtää helposti vaikka koko päivä! Käy ostosten lomassa tutustumassa maailman ensimmäiseen salibandymuseoon tai viihtymässä Ideaparkin Viihdekeskuksessa.

Uniikkeja ruokailuelämyksiä ja tapahtumia

Lähitienoon, ja mahdollisesti koko Suomen, parhaat korvapuustit löytyvät Kahvila Siiristä Lempäälästä. Järven rannalla sijaitseva kahvila on omaa luokkaansa sekä herkkujen että maisemien suhteen. Käy myös tutustumassa Pirkkalassa Kahvila Siirin sisarkahvilaan Seelaan.

Kesällä Sastamalassa Tyrvään Pappila avoinna päivittäin tarjoten lounasta, à la carte -listan annoksia, lauantaibrunsseja ja sunnuntaimenuta. Uudestisyntynyt Pappila yhdistää herkullisen ruuan ja elämykselliset tapahtumat. Voit nauttia monipuolisista ja kiinnostavista konserteista, näyttelyistä ja tapahtumista historiallisissa kamareissa sekä kesäaikaan myös vehreän pihapiirin amfiteatterissa.

Sastamala Gregorianan vanhan musiikin festivaalilla matkataan tänä kesänä musiikin kaupunki Wieniin! Festivaaliohjelma rakentuu kamari- ja kirkkokonserteista, Pyhän Marian kirkon ihmeellistä akustiikkaa esittelevästä luennosta Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa sekä kahdesta konserttipäivällisestä Tyrvään Pappilassa.

Lue lisää lähialueiden matkailumahdollisuuksista

Kangasala

Lempäälä

Nokia

Orivesi

Pirkkala

Vesilahti

Ylöjärvi