Siirry sisältöön
Kartta

Herkuttele täällä

Pella’s Koskikatu 7 on tunnelmallinen ravintola, kahvila sekä viini- ja cocktailbaari kaupungin ytimessä Koskikadun varrella. Brunssia ja lounasta tarjoillaan arkisin ja klo 16 alkaen tarjolla on suurella sydämellä tehtyjä à la carte-annoksia isompaan ja pienempään nälkään. Herkuttele kondiittorien valmistamilla suolaisilla ja makeilla leivonnaisilla, unohtamatta erinomaisia viinejä ja herkullisia cocktaileja.

Suomen ensimmäinen saunalauttaravintola Flou palvelee herkuttelijoita Ratinan suvannossa eikä kesäinen ruokalista ei jätä ketään nälkäiseksi. Nauti myös virkistävä drinkki suvannon maisemia ihaillen. Käy myös löylyissä Tampereen uusimmassa elämyssaunassa, ollaanhan maailman saunapääkaupungissa!

Tunnelmallisessa Juhannuskylässä sijaitsee ravintola Apaja ja ravintoloitsijoiden uusi viinibaari Airo. Apaja on pieni tunnelmallinen ravintola kaikille hyvästä ruoasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta nauttiville, johon myös koirakaverit ovat tervetulleita.

Bistroherkkuja

Vastikään Aleksanterinkadulle avautunut Bistro Amande tuo ranskalaisklassikot kaupunkiin. Ravintola tarjoaa autenttista ranskalaista bistroruokaa lounaasta aina iltaan asti. Annosvalikoima vaihtelee sesonkien mukaan.

Uudistunut Bistro Henriks Satamakadulla tarjoaa ranskalaistyyppistä bistroruokaa ja nautinnollisia juomia. Ruoka perustuu sesongin raakia-aineisiin ja juomat on valikoitu hyvällä fiiliksellä. Lähde nauttimaan pienemmästä purtavasta, pidemmästä menukokonaisuudesta tai poikkea vaikka lasilliselle.

Pizzaa ja hampurilaisia

Maailman parhaimpia pitsoja tarjoava Via Tribunali avasi kesäkuun lopussa ovensa kauppakeskus Ratinaan. Via Tribunali tarjoaa avotulella paistettua aitoa napolilaista pizzaa, jonka palkittu maku syntyy 200 vuoden takaisia napolilaisia perinteitä kunnioittaen. Aidoista napolilaisista pizzoistaan tunnettu Pizzeria via Tribunali on valittu kaksi kertaa putkeen maailman viidenkymmenen parhaan pizzaketjun joukkoon. Kauppakeskus Ratinan Pizzeria Via Tribunalin löydät kauppakeskuksen ensimmäisestä kerroksesta, Olympia-aukion puolelta. Upean tilan edustalta löytyy myös 100-paikkainen terassi.

Hamptown Burger Rautatienkadulla tarjoaa premium-tason burgereita, ja ravintola onkin niittänyt mainetta niin sosiaalisessa mediassa kuin parhaisiin hampurilaisiin erikoistuneissa äänestyksissä. Oppia on haettu muun muassa Ruotsista ja Amerikasta.

Kauppahallin uutuuksia

Yli 120-vuotias Tampereen kauppahalli on täydellinen paikka ihmisille, jotka rakastavat ruokaa ja arvostavat hyvää palvelua.

Yksi kauppahallin uutukaisista on Maahan Deli, joka vie makumatkalle Italiasta Välimeren lempeiden laineiden kautta Persianlahden auringonpaahtamille rantahietikoille. Ravintola kannustaa yhteisöllisyyteen, ennakkoluulottomaan maisteluun ja yhdessä syömiseen. Erityisesti perjantaisin ja lauantaisin annosten pääpaino on jaettavuudessa.

Supersuosittu ranskalainen leipomo Boulangerie Marco löytyy nyt myös kauppahallista! Marcon leipomo on hurmannut kaupungin valtavilla croissanteillaan ja muilla ranskalaisilla herkuilla. Autenttiset ranskalaiset leivät, leivokset ja konditoriatuotteet voi noutaa mukaan tai nauttia paikan päällä kahvikupin kera.

Rouheampia uutuuksia ja katuruokaa

Riihi BBQ on BBQ-elämys ainutlaatuisessa miljöössä Ahlmanin laidunten ympäristössä. Tarjolla on kauan kypsyneitä lihoja ja lisukevaihtoehtona muun muassa mac’n’cheese.

Tammelantorin herkkukeitaalta löytyy ruokaa jokaiseen makuun. Curry 510 tarjoaa aitoja saksalaisia makkaroita kuten currywurstia tai bratwurstia. Tiesitkö, että bratwurstista on tarjolla myös vegaaninen versio? Tammelantorin tämän kesän uutuus on Texas Ranger Bar bq, josta saa herkullisia Philly cheesesteak -tyyppisiä täytettyjä patonkeja liha- kana ja vegevaihtoehdoilla.

Kahvilat ja baarit

Musiikki- ja kulttuuripainotteisessa Onda Music and Arts Caféssa voi kuunnella hyvää musiikkia, ostaa levyjä, juoda erinomaiset kahvit ja syödä pientä purtavaa. Tarjolla on myös cocktaileja ja viiniä.

Hämeenkadun länsipäästä löytyy Viinibaari Vinni, jonne voi tulla suoraan mökiltä, teatterin jälkeen tai tiukasta palaveriputkesta. Päivittyvältä viinilistalta löytyy aina jotain uutta tai mielenkiintoista maistettavaa. Tarjolla myös viinitasting.

Ihanasta tunnelmasta ja upeista auringonlaskuista pääsee nauttimaan Ranta-Tampellassa sijaitsevassa Laeltassa. Lähde kahville, cocktailille tai viinille ja nauti pientä purtavaa!

Olympiakorttelin Puumaja tunnelmallisesti vaahteran suojassa on mainio kohde etenkin kuumana kesäpäivänä. Ihastuttavan tunnelman lisäksi tarjolla on useita paikallisia oluita sekä cocktaileja kera paikallisten raaka-aineiden.

Kehräsaaressa ravintola Daisy tarjoaa herkullista brunssia, tapaksia ja cocktaileja elokuvateatteri Niagaran yhteydessä.

Tampereen kattojen yllä Verda Sky Lounge tarjoilee upeiden maisemien lisäksi mocktaileja, cocktaileja sekä lankkumenun.

Muista myös nämä

Boulangerie Marco Tullintorilla hellii ranskalaisella osaamisella, leivonnaisilla, leivoksilla, patongeilla ja supersuosituilla herkkulounailla. Leipomo-kahvila Marco avasi ovensa keväällä 2023 ja äänestettiin heti ensimmäisenä vuotenaan Tampereen parhaaksi kahvilaksi!

Ruokaa, juomaa ja discofiilistä tarjoaa ihastuttava Bistro Eloisa Puutarhakadulla. Eloisa on hyvän mielen bistro, jonka Euroopasta inspiraationsa saavat bistroklassikot ja mielenkiintoiset pientuottajaviinit yhdistyvät hyvään ja eloisaan tunnelmaan sekä palveluun. Bistro Eloisa pääsi taannoin Suomen 50 parasta ravintolaa listalle!

Ravintola Nonni on ylpeästi rento ja kokeilunhaluinen ravintola Tammelassa, jonka vaihtuva menu sisältää kaksi alkuruokaa, yhden väliannoksen ja yhden pääruoan. Illallinen rakennetaankin kiinnostavista ja kekseliäistä sesongin raaka-aineista, luovista ja huolella tehdyistä makuyhdistelmistä, rennosta palvelusta ja herkullisista ruokajuomista.

Tampereen uusimman keikkapaikan Tavara-aseman naapurissa herkutellaan pasta-annoksilla. PSTA sijaitsee upeassa miljöössä entisessä rautatieläisten talossa.

Upean Haarlan palatsin takapihalla, ravinteli Haarlan menu koostuu pääasiassa eurooppalaisista ravintolaklassikoista pontevalla otteella, loistavaa palvelua unohtamatta. Haarlan takana on sama kaksikko, joka on tunnettu pönötysvapaasta fine dining -ravintolastaan Berthasta sekä liharavintola Huberista.